Ședință Coaliție cu miză electorală: liderii PSD discută cum va arată calendarul alegerilor

Spread the love

Pe masa Coaliției se află și urmează să se discute joi două scenarii foarte importante de care depinde calendarul alegerilor electorale din 2024 și viitorul guvernării PSD-PNL.

Potrivit surselor HotNews.

ro, liderii Coaliției ar fi convenit de principiu comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele pe data de 9 iune dar, social-democrații au propus un al doilea scenariu, în completarea primului, care presupune comasarea alegerilor parlamentare cu unul dintre tururile la prezidențiale.

Surse politice au declarat pentru HotNews.

ro că social-democrații au ridicat problema în Coaliție privind comasarea alegerilor parlamentare cu unul din tururile la prezidențiale.

Miza acestei comasări este maximizarea șanselor pentru PSD de a obține voturile necesare pentru un posibil candidat PSD la prezidențiale.

Liderii Coaliției se reunesc joi după-amiază la Guvern.

Discuțiile se poartă în cheia, pe de o parte a maximizării șanselor PNL de a obține locul doi la alegerile europarlamentare și locale (prin comasarea celor două tipuri de alegeri); iar pe de altă parte, social-democrații doresc să-și crească șansele unui posibil candidat la prezidențiale (alegeri parlamentare cu unul din tururile la prezidențiale).

Liderii PSD și PNL au negociat în ultimele zile, în cerc restrâns, sfera de influență la nivel local și au încearcat să contureze scenarii privind calendarul alegerilor din 2024.

Lasă un răspuns