Prima reacție a SUA după schimbarea lui Zalujnîi cu Sîrski în funcția de Șef al Forțelor Armate

Spread the love

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski are dreptul de a alege cine conduce armata ucraineană, iar Statele Unite vor lucra eficient cu noul său șef militar, a declarat joi un înalt oficial al Pentagonului, relatează Reuters.

Zelenski l-a promovat pe generalul colonel Oleksandr Sîrskîi la conducerea armatei, după demiterea lui Valeri Zalujnîi.

Săptămâna trecută, după ce guvernul ucrainean a informat Casa Albă că intenţionează să îl demită pe comandantul armatei, generalul Valeri Zalujnîi, Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al președintelui SUA, a declarat că SUA nu trebuie să se amestece în eventuala demitere a lui Valeri Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Ukrainska Pravda.

El a adăugat că este dreptul suveran al Ucrainei și dreptul președintelui Ucrainei de a lua decizii de personal.

Reamintim că președintele ucrainean a spus, într-un interviu difuzat duminică, că are în vedere înlocuirea mai multor oficiali de rang înalt, și nu doar din armată, pentru că țara are nevoie de o resetare.

Joi, ministrul ucrainean al Apărării a anunțat înlocuirea comandantului șef al forțelor sale armate Valeri Zalujnîi, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că s-a întâlnit cu Valeri Zalujnîi și că a venit timpul pentru schimbări în conducerea militară, dar că i-a propus generalului să rămână „în echipa sa”.

Generalul Oleksandr Sîrski, care conducea forțele terestre, a fost numit comandant șef al forțelor ucrainene, în locul lui Valeri Zalujnîi.

Citește și:Cine este Oleksandr Sîrski, supranumit „Leopardul zăpezilor”, noul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei

Lasă un răspuns