„O adevărată legendă”. Cea mai mai bătrână pasăre flamingo de la Zoo Berlin a murit la 75 de ani

Spread the love

Un exemplar de flamingo pe nume Ingo, considerat cel mai vârstnic locuitor al Grădinii Zoologice din Berlin, a murit, a anunţat instituţia citată joi de agenţia DPA, preluată de Agerpres.

„Flamingo Ingo a murit la vârsta de 75 de ani”, a anunţat grădina zoologică pe Instagram, miercuri seara.

„Flamingo a trăit la Berlin din 1955 – o adevărată legendă!”, a adăugat instituţia.

Numeroase persoane şi-au exprimat pe Instagram regretul la aflarea veştii despre decesul lui Ingo şi au răspuns prin mesaje de condoleanţe la postarea grădinii zoologice.

O inscripţie de pe un inel pe care Ingo îl avea la un picior, descoperit în urmă cu câţiva ani, indică faptul că pasărea s-a născut la Cairo la data de 23 iunie 1948.

O postare distribuită de Zoo Berlin (@zooberlin)Prin urmare, Ingo era cel mai vârstnic locuitor de la grădina zoologică din capitala Germaniei, fiind chiar mai bătrân decât gorila Fatou, care s-a născut în 1957.

Data la care Ingo a eclozat este, însă, incertă neexistând alte documente care să confirme evenimentul.

În sălbăticie, un exemplar de flamingo trăieşte, în medie, circa 30 de ani.

Grădina zoologică din Berlin a fost prima din Germania care a înmulţit flamingo chilian şi flamingo roz, de la începutul anilor 1960.

Cum a reuşit Ingo să supravieţuiască atât? Îngrijitorul grădinii zoologice, Thomas Lenzner, a explicat anterior că acest lucru se datorează parţial lipsei prădătorilor naturali, precum şi îngrijirilor veterinare de înaltă calitate de care flamingo beneficiază şi a hranei optimizate, care conţine anumiţi coloranţi (carotenoizi) responsabili de nuanţa roz delicată a penajului acestor păsări.

Din cauza vârstei lui înaintate, Ingo avea nevoie uneori de mai multă odihnă şi şchiopăta uşor, a adăugat Lenzner.

(sursă foto Dreamstime)

Lasă un răspuns