LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 715. Odesa, atacată pe timpul nopţii / Putin îşi amână deplasarea în Turcia, programată pentru această lună, dar iese la lumină cu interviul acordat lui Tucker Carlson

Spread the love

Cu un mandat internaţional de arestat pe numele său emis de Curtea Penală Internaţională (CPI), Vladimir Putin nu este convins că februarie este cel mai bun moment să facă o vizită în Turcia.

Războiul din Ucraina, ziua 715.

Odesa, atacată pe timpul nopţii / Putin îşi amână deplasarea în Turcia, programată penruu această lună, dar iese la lumină cu un interviu acordat lui Tucker Carlson 11 drone de atac „Shahed” lansate de Rusia au fost doborâte în timpul nopţii: Forţele Aeriene au anunţat acest lucru în actualizarea sa de dimineaţă, după cum a raportat „The Kyiv Independent”.

Dronele au fost lansate de la Capul Chauda, în Crimeea ocupată.

În cel mai recent atac, forţele ruse au lansat 17 atacuri separate, care au vizat în principal regiunile Mykolaiv, Odesa, Vinniţia şi Dnipropetrovsk.

Grupuri mobile de pompieri ale Forţelor Aeriene Ucrainene au fost implicate în respingerea atacului aerian.

Vezi mai multe articole din categoria social Atacurile ruseşti cu drone au afectat în această seară două clădiri din oraşul Odesa, din sudul Ucrainei, inclusiv o instituţie de învăţământ: acest lucru a fost raportat de guvernatorul Oleh Kiper, citat de presa locală.

Nu au fost raportate victime.

Interviul lui Tucker Carlson cu preşedintele rus Vladimir Putin va fi difuzat astăzi: jurnalistul american a anunţat vestea.

Într-o postare pe contul său de Instagram, Carlson a spus că întâlnirea cu şeful Kremlinului, care a fost deja înregistrată, va fi difuzată pe site-ul său joi, la 18:00.

Fosta gazdă de la Fox News, un aliat-cheie al candidatului la alegerile din 2024 Donald Trump şi un oponent vocal al ajutorului militar al SUA pentru Ucraina, a călătorit la Moscova pentru primul interviu al lui Putin cu un jurnalist occidental de la invazia Rusiei din februarie 2022.

Vizita lui Carlson a fost larg acoperită de presa rusă.

Liderul majorităţii democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer, a amânat pentru astăzi (joi) negocierile şi votul noului proiect de lege care oferă un ajutor uriaş Ucrainei, Israelului şi Taiwanului.

Votul este aşteptat după-amiaza, ora Washingtonului, la noapte în România.

The New York Times a scris despre asta.

Vizita preşedintelui rus Vladimir Putin în Turcia, programată iniţial pentru februarie, urmează să fie amânată.

Vestea este confirmată de presa turcă, care citează surse diplomatice din Ankara, şi de agenţia rusă Tass.

Deşi vizita liderului rus din februarie la preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost anunţată duminică trecută chiar de ministrul de externe al Ankara, Hakan Fidan, o dată oficială nu a fost niciodată stabilită.

Acum, noile estimări sunt că vizita ar putea avea loc între aprilie şi mai.

Lasă un răspuns