Guvernul vrea să susțină firme ca Dacia și Ford la achizițiile publice. Ciolacu: Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât ești mai avantajat! – VIDEO

Spread the love

Guvernul vrea să finalizeze în următoarele două săptămâni setul de norme prin care în toate licitațiile publice să se aplice „Criteriul verde”.

„Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât ești mai avantajat! Vrem ca toate firmele românești, de la industria auto, cu Dacia și Ford, la materiale de construcții și cea agro-alimentară să beneficieze de aplicarea acestui criteriu”, a declarat Ciolacu.

Potrivit premierului, acesta va fi unul dintre cei mai importanți pași făcuți pentru a susține toate companiile care produc în țară.

Premierul a declarat cu o zi în urmă, aflat în vizită la fabrica Dacia din Mioveni, că la achizițiile noi făcute de autoritățile publice centrale și locale în legislație s-a introdus criteriul verde, care ar putea avantaja în licitații producătorii auto care au platforme de producție în România, respectiv Ford și Dacia/Renault.

Premierul a spus că acest argument ar trebui folosit și în programul Rabla.

Lasă un răspuns