Emil Boc, în Comitetul European al Regiunilor: „Politica de Coeziune, «lipiciul» care ține Europa unită”

Spread the love

  Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat la reuniunea miniștrilor pentru coeziune din data de 6 februarie de la Mons, Belgia.

În cadrul întâlnirii, în calitate de președinte al Comisiei pentru Politica de Coeziune Teritorială și Buget a Uniunii Europene (COTER) din cadrul Comitetului European al Regiunilor, edilul a transmis un mesaj puternic despre Politica de Coeziune și rolul acesteia în construirea unei Europe puternice.

 „Costul lipsei de coeziune este însăși Europa.

Avem nevoie de o nouă Politică de Coeziune puternică și rezilientă, pentru toate regiunile Uniunii Europene.

Mesaj transmis la Mons (Belgia) în cadrul reuniunii miniștrilor pentru coeziune desfășurată la data de 6 februarie 2024, unde am participat în calitate de președinte al Comisiei pentru Politica de Coeziune Teritorială și Buget a Uniunii Europene (COTER) din cadrul Comitetului European al Regiunilor:Politica de Coeziune reprezintă „lipiciul” care ține Europa noastră unită.

Atâta timp cât avem piața unică în UE, avem nevoie de Politica de Coeziune.

Costul lipsei de coeziune este însăși Europa.

Avem nevoie de Politica de Coeziune și de o Politică de Coeziune puternică pentru viitor, pentru a menține Europa Unită și pentru a avea o Europă competitivă și o piață unică puternică.

Avem o poveste de succes a Politicii de Coeziune și avem nevoie să scriem un nou capitol.

Iar acest capitol nou înseamnă o Politică de Coeziune nouă, puternică și rezilientă pentru toate regiunile Uniunii Europene, deoarece Politica de Coeziune este cel mai bun mecanism de convergență din lume, așa cum a descris Banca Mondială, și este cel mai mare avantaj competitiv al Europei noastre.

Așadar, suntem aici să spunem că avem un viitor.

Avem Politica de Coeziune și atâta timp cât avem Politica de Coeziune, avem o Europă puternică”, a arătat primarul Emil Boc.

În toamna anului 2022, primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a fost ales preşedinte al Comisiei pentru politica de coeziune teritorială şi bugetul UE (COTER) a Comitetului European al Regiunilor (CoR).

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns