VIDEO China: Zăpada şi îngheţul perturbă călătoriile a milioane de persoane înainte de Anul Nou Chinezesc

Spread the love

Ploaia îngheţată, zăpada şi poleiul au perturbat traficul în centrul şi estul Chinei, în timp ce milioane de persoane înfruntă vremea geroasă care afectează regiuni extinse ale ţării pentru a călători acasă înainte de Festivalul Primăverii, Anul Nou Chinezesc, transmite marţi agenția Reuters, citată de Agerpres.

Provinciile Hunan şi Hubei au fost cele mai afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, care s-au înrăutăţit în weekend, încetinind traficul pe autostrăzi şi ducând la anularea a sute de curse feroviare.

Perturbarea traficului coincide cu cea mai mare migraţie în masă din lume, milioane de persoane părăsind marile oraşe pentru se alătura familiilor cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

În ultimele zile, pe reţelele sociale chinezești au fost postate înregistrări video cu oameni rămaşi blocaţi în trenuri sau în maşini, pe autostrăzi înzăpezite din mai multe oraşe, inclusiv în Jingzhou.

Printre cazurile de persoane afectate de intemperii se numără cel al unui şofer care a rămas blocat în maşină timp de trei zile, după cum a relatat luni portalul de informaţii economice Yicai, citat de Xinhua.

Sute de curse feroviare au fost afectate de întârzieri sau au fost anulate, iar numeroşi pasageri au rămas blocaţi în gările din Wuhan, au informat media locale.

Pistele aeroportului Tianhe din Wuhan au fost închise temporar, marţi, conform canalului de stat CCTV.

Administraţia de Meteorologie din China a dat publicităţii fotografii cu arbori doborâţi pe drumuri din Hunan din cauza ploii îngheţate.

În zece provincii, aproximativ 129 de tronsoane de autostrăzi au fost închise, potrivit Beijing News.

Cel puţin două persoane au murit în urma accidentelor cauzate de zăpadă.

O persoană din Hubei şi alta din provincia sudică Hunan şi-au pierdut viaţa după prăbuşirea unor copertine din pieţe sub greutatea zăpezii, potrivit relatărilor media de stat.

Intemperiile vor continua în următoarele zile, conform autorităţii chineze pentru gestionarea dezastrelor.

Mai multe oraşe şi-au actualizat avertizările meteo şi planurile de răspuns în caz de urgenţă.

Autorităţile din Hubei au declarat că intenţionează să cureţe tunelurile şi podurile, unde stratul gros de gheaţă a provocat ambuteiaje.

În această provincie, staţiile de taxare de pe autostrăzi au primit dispoziţie să ia măsuri pentru controlul traficului, inclusiv permiterea trecerii autovehiculelor în mod gratuit.

Observatorul Meteorologic Central din China a prognozat ploi, ninsori şi ger în sudul ţării în prima jumătate a acestei săptămâni, însă a precizat că vremea urmează să se amelioreze începând de joi.

Lasă un răspuns