Gabriela Firea spune că dacă PSD nu o desemnează candidat la Primăria Capitalei i-ar susține pe Robert Negoiță, Băluță sau Piedone

Spread the love

Gabriela Firea, care s-a autoproclamat „candidatul la candidatură” în PSD pentru Primăria Capitalei, spune că dacă partidul nu o desemnează candidat i-ar susține pentru Primăria București pe primarii de sector Robert Negoiță și Daniel Băluță, ambii de la PSD, sau pe Cristian Popescu Piedone, de la Partidul Umanist Social Liberal fondat de Dan Voiculescu.

Negoiță și Băluță au anunțat însă că nu vor candida la Primăria Capitalei și că vor un nou mandat la primăriile sectoarelor 3 și 4.

Gabriela Firea a susținut din nou, miercuri, la Digi 24, că ea are „o datorie morală” către bucureșteni să candideze la Primăria Capitalei, dar a vorbit și despre candidații pe care i-ar susține dacă ea nu va fi desemnată candidat, „din anumite motive de politică internă sau de calcule în coaliție”.

„Dacă din anumite motive de politică internă sau de calcule ale negocierii în coaliție nu voi fi eu desemnată candidat pentru Primăria Capitalei, voi susține un alt coleg de-al nostru, fie că este vorba despre colegii de la sectoarele 3 și 4, Robert Negoiță și Daniel Băluță, și de asemenea, aliat cu PSD, PPUSL, și mă refer la Cristian Popescu Piedone”, a spus Firea, amintind că Piedone a susținut-o la alegerile locale din 2020.

Negoiță și Băluță au spus însă că preferă să candideze în continuare la primăriile de sector pe care le conduc, și nu la Primăria Capitalei.

Gabriela Firea a vorbit și despre „moratoriul” pe care i l-a propus liderului PSD, Marcel Ciolacu, prin care candidatul la Primăria Capitalei să renunțe la pretenția conducerii partidului:Despre o candidatură a lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale, Firea a spus că liderul PSD are șanse și că are șanse și că „e timpul ca PSD să aibă președintele”.

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns