Fraudele în numele ASF, în creștere: Oamenii, păcăliți la telefon să facă investiții sau transfer de bani de către falși angajați ai autorității

Spread the love

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a atenționat din nou luni să nu dea curs, sub nicio formă, unor propuneri telefonice de investiții sau de transferuri de fonduri venite din partea anumitor persoane care susțin că reprezintă ASF și care folosesc o aplicație care generează, în mod fraudulos, apeluri care se identifică cu numărul de TelVerde al Autorității 0800 825 627.

Autoritatea de Supraveghere Financiară mai avertizează că:ASF mai recomandă tuturor celor care intenționează să realizeze investiții pe piața financiară să apeleze doar la firme autorizate și să se informeze temeinic înainte de a-și plasa banii într-un instrument sau altul.

ASF a mai atenționat și în vara anului trecut că în ultima perioadă au apărut, în spațiul public, persoane care pretind că sunt reprezentanți ai autorității și care contactează cetățenii fie prin email, fie telefonic, oferind recomandări de investiții și solicitând, în același timp, plata unor sume de bani.

Vishingul (voice phishing) este o metodă de înșelăciune prin care autorii apelează și poartă convorbiri telefonice cu victimele și pretind că sunt reprezentanți ai unor entități private.

Prin utilizarea unor tactici ingenioase de manipulare, ei obțin de la victime date personale sau informații financiare, a avertizat recent și Poliția Română.

Cum trebuie procedat în astfel de situații:Poliția recomandă prudență în divulgarea următoarelor tipuri de informații:Sursa foto: Cristian Storto / Dreamstime.

com

Lasă un răspuns