Fostul medic al naționalei României, verdict dur în cazul Simonei Halep: „Dacă TAS o achită, trebuie desființat tot ce ține de antidoping”

Spread the love

Miercuri au început la TAS audierile în cazul Simonei Halep, care vor dura până vineri, iar un eventual verdict favorabil a fost analizat de către fostul medic al echipei naționale de fotbal a României, Pompiliu Popescu.

>> LiveBlog Simona Halep, audiată la TAS – Cele mai importante detalii din prima ziDoctorul echipei naționale de fotbal a României în perioada „Generației de Aur” a oferit un interviu despre audierile de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în cazul Simonei Halep.

Pompiliu Popescu nu crede într-o achitare a sportivei, ci o reducere a pedepsei de patru ani de suspendare.

Totodată, medicul nu este de acord cu strategia Simonei de a învinovăți alte persoane și susține că nu ar fi trebuit să se considere o victimă.

„Să fie achitată nu cred, poate o avea şanse să îi fie redusă suspendarea iniţială de patru ani.

Dar nu îi poate fi redusă cu mult, iar ea e deja în vârstă pentru sportul profesionist, deci oricum nu văd cum să mai revină pe teren.

Noi am mai discutat şi ţi-am mai spus: păcat că îşi încheie cariera urât! Se întâmplă aşa ceva fiindcă a ales o cale greşită, a fost sfătuită prost.

Ea a ales să învinovăţească oameni, instituţii, laboratoare, a mers pe o cale pe care nu avea nicio şansă de succes.

Mai bine ar fi recunoscut.

Aşa, oamenii, suporterii ei, ar fi înţeles că era vorba, într-adevăr, despre o greşeală şi atât.

Dacă acest Tribunal din Lausanne o achită pe Simona Halep înseamnă că trebuie să fie desfiinţat tot ceea ce ţine de antidoping: WADA, Agenţia Mondială, laboratoarele.

Păi, ce rost mai au dacă un sportiv depistat dopat şi suspendat pentru patru ani de către un tribunal independent e făcut nevinovat la TAS?” – a declarat Pompiliu Popescu pentru Fanatik.

Lasă un răspuns