După ce l-a dat „dispărut” la Poliție, AUR l-a reclamat la Parchet pe Iohannis pentru banii cheltuiți în vizitele din străinătate

Spread the love

Deputatul AUR Dan Tanasă a depus, marţi, la Parchetul General o plângere penală împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, în care cere ca procurorii să cerceteze modul în care au fost cheltuite „sume exorbitante” pentru vizitele în străinătate făcute de șeful statului.

Deputatul AUR susține că demersul se bazează pe informaţiile apărute în presă, iar infracţiunile reclamate sunt de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare şi uzurparea funcţiei.

Dan Tanasă l-a reclamat şi pe un consilier prezidenţial, pe motiv că ar fi secretizat informaţiile cu privire la costurile deplasărilor externe.

În opinia deputatului, vizitele externe ale preşedintelui au fost mai degrabă nişte concedii de lux.

Conform unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale la solicitarea Agerpres, cheltuielile pentru cele 34 de deplasări externe ale delegaţiilor oficiale conduse de preşedintele Klaus Iohannis, în anul 2023, au fost de 41 milioane de lei.

În luna ianuarie, un alt deputat AUR, Adrian Axinia, a reclamat la Secţia 17 Poliţie din Bucureşti „dispariţia preşedintelui Klaus Iohannis”, spunând că acesta nu a mai avut nicio acțiune publică din 18 decembrie 2023.

Lasă un răspuns