Bundesliga: Mainz vs Union Berlin – Duel pentru supravieţuire

Spread the love

Mainz – Union Berlin, meci restant contând pentru etapa a 18-a din campionatul Germaniei, este programat, miercuri, 7 februarie, de la ora 19:30, pe Mewa Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 3.

Mainz şi Union Berlin se întâlnesc într-o restanţă a etapei a 18-a din Bundesliga, partida programată iniţial pe 19 ianuarie fiind amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsori şi temperaturi scăzute).

Mainz este pe locul 17, cu 11 puncte după 19 meciuri, la patru puncte distanţă de Koln, care e pe 16, poziţie care asigură disputarea barajului de menţinere-promovare în Bundesliga, şi vine după două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape de campionat, iar în cea mai recentă a pierdut pe teren propriu în faţa lui Werder Bremen, scor 0-1.

Echipa antrenată de Jan Siewert, numit interimar pe 2 noiembrie 2023 şi antrenor principal pe 22 decembrie 2023, are cele mai puţine victorii din Bundesliga, una singură, şi cel mai slab atac din campionat, cu doar 14 goluri marcate (la fel ca şi cei de la Koln).

În partidele disputate acasă în acest sezon, Mainz a înregistrat un succes, două remize şi şase eşecuri, iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Leandro Barreiro, Anthony Caci şi Jae-Sung Lee, fiecare cu câte două goluri în Bundesliga.

Union Berlin ocupă locul 15, cu 17 puncte, iar în ultimele cinci meciuri din campionat a înregistrat două victorii, un egal şi două înfrângeri, în cel mai recent fiind învinsă în deplasare, scor 0-2 cu Leipzig.

Union Berlin, care în sezonul trecut a terminat pe locul 4 şi a evoluat în premieră în Champions League, fiind eliminată însă în faza grupelor, a petrecut mult timp pe poziţiile retrogradabile (17 şi 18), reuşind să urce peste zona roşie după schimbarea de antrenor, Nenad Bjelica în locul lui Urs Fischer, cel care preluase echipa în 2018, în liga a doua.

În meciurile disputate în deplasare în această stagiune din Bundesliga, Union Berlin a bifat un succes, o remiză şi opt eşecuri, iar golgheterul echipei este Robin Gosens, cu patru reuşite în campionat.

În meciul din tur, disputat pe 20 august 2023, Union Berlin s-a impus pe teren propriu în faţa lui Mainz cu 4-1, după golurile marcate de Behrens (1, 9, 70) şi Pantovic (90+6), respectiv, Caci (64).

Superbet oferă cota 1,72 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Mainz – Union Berlin.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns