LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 712. Zelenski admite impasul: este nevoie de mijloace moderne. Şi trage un semnal de alarmă: Putin ar putea veni şi la tine / Şeful Rusiei, aşteptat în Turcia

Spread the love

Ministrul turc de externe, Hakan Fidan, a confirmat vizita iminentă a preşedintelui rus Vladimi Putin, pe numele căruia există un mandat de arestare internaţional, în Turcia.

Războiul din Ucraina, ziua 712.

Zelenski admite impasul: este nevoie de mijloace moderne.

Şi trage un semnal de alarmă: Putin ar putea veni şi la tine „Rusia nu vrea pace, pentru ei pacea înseamnă înfrângere, au început să spună public că nu intenţionează să se oprească, că încă nu şi-au îndeplinit sarcina.

Scopul principal al lui Putin este să ne priveze de independenţă, că Ucraina face parte din imperiul său”.

Acestea sunt cuvintele preşedintelui ucrainean Zelenski, care a adăugat: „Papa Francisc are dreptate, deja se întâmplă.

Oamenii se obişnuiesc cu războiul, se obişnuiesc şi cu faptul că mii de copii ucraineni au fost deportaţi.

Dar când vine războiul la tine acasă este imposibil să te obişnuieşti cu el şi, de asemenea, este inadmisibil, altfel ai pierdut războiul, te-ai pierdut pe tine însuţi”.

Vezi mai multe articole din categoria social Ministrul turc de externe Hakan Fidan a confirmat vizita iminentă a preşedintelui rus Vladimir Putin în Turcia.

Fidan nu a dezvăluit data misiunii liderului rus, însă în ultimele zile au existat mai multe scurgeri care indică ziua de 12 februarie drept zi a întâlnirii cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

De asemenea, Kremlinul confirmase că anturajul lui Putin lucrează pentru a pregăti ceea ce va fi prima şi probabil singura vizită a lui Putin într-o ţară născută de la invazia rusă a Ucrainei, care a avut loc în urmă cu aproape doi ani.

„Aceasta este o vizită care ne va oferi oportunitatea de a discuta diverse subiecte”, a spus Fidan, care a menţionat Orientul Mijlociu, Ucraina, Siria şi energia.

Joe Biden şi-a reiterat„sprijinul puternic” acordului bipartizan la care a ajuns în Senat cu privire la pachetul de securitate care include măsuri mai stricte privind imigraţia şi deblocarea ajutorului pentru Ucraina, Israel şi Taiwan.

„Este rodul a peste două luni de negocieri şi a muncii administraţiei, zi şi noapte, sărbători şi weekenduri”, a spus preşedintele, subliniind că legea „va face Statele Unite mai sigure, graniţele mai sigure şi oamenii mai protejaţi şi trataţi într-un mod mai uman şi în acelaşi timp va păstra imigraţia legală conform valorilor ţării noastre”.

Senatorii americani au lansat textul unui pachet bipartizan de securitate a frontierei care ar debloca un ajutor vital pentru Ucraina, cu un vot iniţial aşteptat la jumătatea săptămânii, deşi perspectivele ca acesta să devină lege sunt neclare.

Senatorii au negociat de luni de zile un acord pentru combaterea imigraţiei ilegale, republicanii insistând asupra securităţii sporite la frontieră, în schimbul aprobării unei cereri de la Casa Albă de peste 60 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Lasă un răspuns