Zelenski spune că ia în considerare înlocuirea mai multor oficiali, nu doar militari

Spread the love

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, într-un interviu difuzat duminică, că are în vedere înlocuirea mai multor oficiali de rang înalt, și nu doar din armată, pentru a determina cine va conduce țara, relatează Reuters.

Două surse au declarat vineri că guvernul ucrainean a informat Casa Albă că intenționează să-l concedieze pe comandantul șef al Armatei care supraveghează războiul împotriva forțelor de ocupație ruse.

Luni au apărut informații în presa ucraineană că președintele Volodimir Zelenski i-ar fi oferit acestuia un nou rol, dar pe care generalul l-a refuzat.

Măsura de a-l demite pe generalul Valeri Zalujnîi, care a intrat în conflict cu preşedintele Volodimir Zelenski în legătură cu strategia militară şi cu alte probleme, vine în urma contraofensivei ucrainene de anul trecut, care nu a reuşit să recupereze porţiuni semnificative din teritoriul acaparat de Rusia prin agresiune, notează News.

ro.

O sursă apropiată de biroul lui Zelenski a declarat că cei doi nu sunt de acord nici în privinţa unei noi campanii de mobilizare militară, preşedintele opunându-se propunerii lui Zalujnîi de a chema 500.

000 de soldaţi noi.

Cu toate acestea, sursa a adăugat că procesul de demitere a lui Zalujni din funcţia de comandant-şef al forţelor armate ucrainene a fost suspendat pentru moment, în timp ce oficialii analizează cine ar trebui să fie înlocuitorul său.

Lasă un răspuns