Rusia cere o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate ONU pe tema atacurilor americane din Irak şi Siria

Spread the love

Rusia a solicitat o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la atacurile americane din Irak şi Siria, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a informat sâmbătă agenţia de stat rusă TASS, citată de CNN.

Maria Zaharova a afirmat că loviturile aeriene americane „demonstrează încă o dată lumii natura agresivă a politicii SUA în Orientul Mijlociu şi desconsiderarea completă de către Washington a dreptului internaţional”, scrie News.

ro.

O reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu atacurile americane este programată pentru 5 februarie, a informat TASS.

ONU nu a publicat încă detalii care să confirme sesiunea de urgenţă, precizează CNN.

Într-o declaraţie anterioară, Moscova a criticat SUA pentru că „amplifică conflictul” şi „seamănă haos și distrugere” în Orientul Mijlociu.

Amintim că Statele Unite au efectuat recent lovituri de represalii împotriva unor grupuri susținute de Iran, vizând peste 85 de ținte din Siria și Irak, după uciderea a trei soldați americani și rănirea altor zeci, la o bază militară din Iordania, în urma unui atac cu dronă.

Sâmbătă, militanți ai Rezistenței Islamice din Irak au anunțat că au atacat baza aeriană al-Harir, care găzduiește forțele americane din nordul Irakului, la câteva ore după ce SUA au efectuat loviturile de represalii.

Dar, în ciuda acestui anunț, nu a fost detectat niciun atac asupra bazei aeriene al-Harir, au declarat pentru agenția Reuters trei surse de securitate.

Lasă un răspuns