Noi recorduri mondiale, stabilite la Oradea în timpul Campionatelor Europene de înot în ape înghețate

Spread the love

  Cea mai dificilă probă a Campionatelor Europene de înot în ape îngheţate, proba de 1.

000 de metri liber, a fost câştigată sâmbătă de Alisa Fatum, la feminin, şi de Andreas Waschburger, la masculin, ambii din Germania, care au stabilit noi recorduri mondiale, scrie agerpres.

ro.

 Alisa Fatum a reuşit un record mondial cu timpul de 12 minute şi 41 de secunde, iar Andreas Waschburger a înotat mia în 11 minute şi 24 secunde, recordul anterior fiind de 11 minute 31 secunde.

La această probă, România nu a avut niciun concurent, în lipsa lui Paul Georgescu.

Întrecerile de sâmbătă au continuat cu probele de 100 metri liber, 100 metri bras, 4×50 metri şi proba-regină, cea de 1.

000 metri liber.

În finala de 100 metri liber, primul loc a fost câştigat de Simona Chiru (19 ani, CS Piteşti), cu un nou record mondial, iar la 100 m bras, pe locul secund s-a clasat tulceanul Vladimir Romaniuc.

„Am bătut recordul mondial, 1 min 3/10, iar recordul anterior era 1 min 4/10.

Este o reuşită la care nu m-am aşteptat, pentru că m-am apucat de acest sport, în ape îngheţate, acum două luni, dar înot de performanţă fac de 14 ani.

M-a rugat Paul Georgescu să vin şi mi-a plăcut.

M-am antrenat, desigur, pe lângă orele zilnice de înot, o dată pe săptămână, încercând să stau cât mai mult în apă foarte rece”, a declarat, pentru agerpres.

ro, Simona Chiru.

 Duminică, competiţia continuă cu probele de 250 m liber, 50 m spate, 100 m fluture şi 50 m liber.

În fiecare zi, finalele sunt programate să înceapă la ora 16:00.

 Între cei 322 de competitori, din 27 de ţări europene, România participă în concurs cu o echipă alcătuită din 35 de înotători, profesionişti şi amatori.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns