LIVE Război în Ucraina, ziua 710: Incendiu la o rafinărie Lukoil după un atac ucrainean / Krivoi Rog, lovit din nou de ruși / Demiterea generalului Zalujnîi este iminentă

Spread the love

La aproape doi ani de la izbuncnirea războiului, Ucraina a informat SUA că președintele Volodimir Zelenski vrea să îl demită pe comandantul armatei, generalul Valeri Zalujnîi.

Cei doi nu au căzut de acord în mai multe privințe, iar conflictul dintre ei vine în urma contraofensivei ucrainene de anul trecut, care nu a reuşit să recupereze porţiuni semnificative din teritoriul acaparat de Rusia.

11:20 Rusia a piedut 387.

940 de soldați pe front de la începutul războiului, susține Ucraina.

În ultimele 24 de ore, 880 de militaru ruși și-au pierdut viața, potrivit armatei ucrainene.

09:40Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât nouă din cele 14 drone rusești într-un atac desfășurat în cursul nopții care a lovit infrastructura energetică din orașul Krivoi Rog, au declarat sâmbătă forțele aeriene și oficiali regionali, transmite Reuters.

Este al doilea atac cu drone în două zile asupra orașului Krivoi Rog, din centrul Ucrainei, orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski.

Primarul Oleksandr Vilkul a declarat că au fost lovite instalații energetice, ceea ce a dus la întreruperea curentului electric pentru mii de oameni.

În unele districte, alimentarea cu apă și încălzirea au fost, de asemenea, întrerupte, în timp ce temperaturile se situau chiar sub zero grade.

Spitalele au fost trecute pe generatoare pentru alimentarea cu energie electrică, a spus el.

Forțele aeriene au precizat într-o declarație că dronele Shahed, de fabricație iraniană, au fost doborâte deasupra a patru regiuni ucrainene din centrul și sudul țării.

09:34Un incendiu a fost stins sâmbătă la rafinăria de petrol din Volgograd, în sudul Rusiei, în urma unui atac cu dronă, au anunțat autoritățile locale, informează Reuters.

Rusia și Ucraina și-au vizat reciproc infrastructura energetică în atacuri menite să întrerupă liniile de aprovizionare și logistica și să își demoralizeze adversarul, în timp ce încearcă să obțină un avantaj într-un conflict de aproape doi ani care nu dă semne că se va încheia.

Infrastructura energetică a Rusiei a fost, de asemenea, afectată de defecțiuni tehnice în ultima lună, ceea ce a sporit incertitudinea pe piețele globale de petrol și gaze, deja zguduite de conflictul din Orientul Mijlociu.

Guvernatorul din Volgograd, Andrei Bocharov, a declarat pe canalul Telegram al administrației locale că nu au existat victime în urma incidentului.

Producătorul de petrol Lukoil, care deține rafinăria, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, preciează Reuters.

Rafinăria de petrol din Volgograd, situată pe râul Volga, are capacitatea de a procesa 14,8 milioane de tone metrice (aproape 300.

000 de barili pe zi) de țiței pe an.

O altă rafinărie de petrol deținută de Lukoil, NORSI, a suferit, de asemenea, întreruperi în ianuarie.

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat că reparațiile la rafinărie vor dura cel puțin o lună sau o lună și jumătate.

08:28Guvernul ucrainean a informat Casa Albă că intenţionează să îl demită pe comandantul armatei, generalul Valeri Zalujnîi, au declarat vineri două surse bine informate citate de Reuters.

––––––Evenimentele de vineri privind agresiunea rusă au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns