LaLiga: Alaves vs Barcelona – Examen dificil pentru Ianis Hagi

Spread the love

Alaves – Barcelona, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul Spaniei, este programat, sâmbătă, 3 februarie, de la ora 19:30, pe Estadio Mendizorroza din Vitoria, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 4 şi Prima Sport 3.

Alaves, o echipă în plină formă, şi Barcelona, care nu renunţă la lupta pentru un nou titlu de campioană, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 23-a din LaLiga.

Alaves este pe locul 11, cu 26 de puncte, cu 10 peste poziţiile retrogradabile, graţie unui parcurs bun în ultimele cinci etape din campionat, trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere (acasă cu Real Madrid, 0-1), iar în runda precedentă s-a impus pe terenul celor de la Almeria, scor 3-0.

Echipa antrenată de Luis Garcia a disputat în acest interval şi două meciuri în Cupa Spaniei, 1-0 acasă cu Betis în 16-imile de finală şi 0-2 în deplasare cu Athletic Bilbao în optimile de finală, fiind eliminată din competiţie.

Ianis Hagi a fost titluar în ambele partide din Copa del Rey (a evoluat 66 de minute cu Betis şi a fost integralist cu Athletic Bilbao), dar în LaLiga a apărut pe teren ultima oară acum cinci etape, în înfrângerea de pe teren propriu cu Real Madrid, scor 0-1 (fără român, Alaves are patru meciuri la rând fără eşec, ultimele trei fiind victorii).

În partidele disputate acasă în acest campionat, Alaves a înregistrat cinci succese, o remiză şi patru eşecuri, iar golgheterul echipei este Samu Omorodion, cu şapte reuşite în LaLiga.

Barcelona ocupă locul 4, cu 47 de puncte, la 10 distanţă de liderul Real Madrid şi cu cinci peste Athletic Bilbao, care este pe 5, şi vine după patru victorii şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri de campionat, iar în cel mai recent s-a impus pe teren propriu, cu Osasuna, scor 1-0, într-o restanţă din etapa a 20-a din LaLiga.

În această perioadă, Barcelona a disputat două meciuri în Supercupa Spaniei, 2-0 în semifinale cu Osasuna şi 1-4 în finală cu Real Madrid (ambele la Riad, în Arabia Saudită), şi trei partide în Copa del Rey, 3-2 cu Barbastro în 16-imi de finală, 3-1 cu Salamanca în optimile de finală, şi 2-4 după prelungiri (2-2 după 90 de minute) cu Athletic Bilbao în sferturile de finală, fiind eliminată din competiţie.

În partidele disputate în deplasare în actuala ediţie din LaLiga, echipa antrenată de Xavi Hernandez, care şi-a anunţat plecarea la finalul acestui sezon, este neînvinsă şi a bifat cinci succese şi cinci remize, iar cel mai bun marcator al ei este Robert Lewandowski, cu opt goluri în campionat.

În meciul din tur, disputat pe 12 noiembrie 2023, Barcelona s-a impus pe teren propriu în faţa lui Alaves cu 2-1, după golurile marcate de Lewandowski (53, 78p), respectiv, Samu (1).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Alaves – Barcelona.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns