Bebeluș ucrainean, vândut unei familii din România. Patru femei, trimise în judecată de procurorii de la Chișinău

Spread the love

Patru femei au fost trimise în judecată de către procurorii de la Chişinău, fiind suspectate că făceau parte dintr-o reţea infracţională care a încercat să vândă un copil ucrainean născut la Chişinău unei familii din România, scrie News.

ro.

Mama bebeluşului a fost invitată în capitala Republicii Moldova, în anul 2022, pentru a naşte copilul într-un mediu sigur, în afara războiului.

Au urmat presiuni psihologice asupra femeii, care mai are şi alţi copii în Ucraina, pentru ca aceasta să dea fetiţa spre adopţie unui cuplu din România, mama fiind determinată să declare, la notar, că tatăl copilului este bărbatul care voia să cumpere fetiţa.

Conform anchetatorilor de la Chişinău, din grupul infracţional fac parte: preşedinta unei fundaţii care susţine că militează pentru drepturile copiilor, femeia fiind capul grupării infracționale, directoarea unei maternități şi o femeie notar din Moldova, în calitate de complici, o femeie din Ucraina în calitate de făptuitor şi un cuplu din România care dorea să cumpere un copil, conforn News.

ro.

Suspecţii au ademenit în Republica Moldova o femeie însărcinată din Ucraina, care a fost invitată la Chişinău pentru a-şi naşte fetiţa „în afara războiului”.

Ulterior, prin intermediul şefei de maternitate din Chişinău, care pentru unele beneficii materiale contribuia şi cu sfaturi pentru reuşita adopţiei ilegale, ucraineanca a fost internată pentru a da naştere copilei.

După venirea pe lume a fetiţei, suspecţii au profitat nu doar de starea de război din Ucraina şi de situaţia financiară dificilă a victimei, dar şi de faptul că nu cunoaşte limba română.

Cei doi cumpărători din România urmează să fie investigaţi în România, în urma unei sesizări a autorităţilor moldovene.

Conform Codului penal, pentru infracţiunea de trafic de copii comisă în aceste împrejurări, în scopul vânzării şi cumpărării nou-născutei, preşedinta de fundaţie (în calitate de organizator) şi celelalte învinuite (în calitate de autori şi complici) riscă pedeapsa cu închisoare de la 15 la 20 de ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani sau cu închisoare pe viaţă, precizează procurorii de la Chişinău.

Lasă un răspuns