VIDEO Un incendiu violent a izbucnit la un transformator al Hidrocentralei Porțile de Fier I / Focul a fost stins și nu s-au inregistrat victime

Spread the love

Un incendiu violent a izbucnit joi seară în localitatea Gura Văii, din județul Mehedinți, la un transformator electric de mare putere aparținând de Hidrocentrala Porțile de Fier 1.

22:31La rândul său, Ministerul Energiei a informat că, „la ora 20:30, la CHE Portile de Fier I a izbucnit un incendiu la una dintre trecerile izolante de 220 kV ale Trafo bloc 5, aferent grupului TH5”, iar pentru ca pompierii să poată interveni, „au fost oprite grupurile adiacente TH4 si TH5”.

Nu s-au inregistrat victime, iar incendiul a fost stins, a precizat ministerul.

22:00ISU Mehedinți anunță că, „datorită intervenției operative a salvatorilor, incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat”.

„Se acționează în continuare pentru lichidarea incendiului”, mai transmite ISU, precizand că „nu sunt victime”.

La fața locului au fost trimise patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

De asemenea, în sprijinul echipajelor mehedințene s-a dispus suplimentarea forțelor de intervenție cu 1 autospecială de stingere de la ISU Caraș-Severin, 2 autospeciale de stingere de la ISU Dolj, 1 autospecială de stingere de la ISU Gorj și 1 autospecială cu pulbere de la ISU Timiș.

UPDATE Potrivit IGSU, întrucât temperaturile în zona de intervenţie sunt foarte ridicate, echipajele de stingere acţionează pentru răcirea întregii zone, astfel încât să fie evitată reaprinderea uleiului din transformator.

Incendiul este lichidat.

La acest moment, nu sunt consemnate victime, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mehedinți, Căpitan Nistor Ramona.

Lasă un răspuns