Şeful Pentagonului şi-a cerut scuze. Lloyd Austin îl supărase pe preşedintele Americii

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, şi-a cerut scuze joi pentru că nu i-a anunţat din timp pe preşedintele Joe Biden şi pe personalul de rang înalt despre diagnosticul de cancer de prostată de care suferă, adăugând că sperietura de sănătate a fost un „pumn în stomac” care l-a zguduit.

Şeful Pentagonului şi-a cerut scuze că nu l-a anunţat pe Biden despre diagnosticul de cancer Austin, în vârstă de 70 de ani, şi-a cerut scuze, de asemenea, pentru modul în care a gestionat spitalizarea sa ulterioară, care a fost ţinută secretă faţă de public, de personalul de rang înalt şi de Biden însuşi timp de câteva zile, scrie Reuters.

„(Biden) a răspuns cu o graţie şi o inimă caldă la care oricine îl cunoaşte pe preşedintele Biden se aşteaptă şi sunt recunoscător pentru încrederea sa deplină în mine”, a declarat Austin în prima sa conferinţă de presă de la spitalizarea sa.

Vezi mai multe articole din categoria externe Secretomania în jurul stării lui Austin şi a spitalizării sale de la 1 ianuarie a luat prin surprindere Casa Albă şi Congresul, şi nici măcar Biden nu a ştiut că Austin a fost spitalizat în mare parte din prima săptămână a lunii ianuarie.

„Nu m-am descurcat cum trebuie”, a declarat Austin.

Incidentul a declanşat un scandal politic.

Republicanii l-au acuzat pe Austin de neglijenţă în serviciu.

Biden a declarat că are încredere în Austin, în ciuda a ceea ce preşedintele a fost de acord că a fost o greşeală privind modul de judecată.

Austin a declarat că intimitatea şi nu secretul a stat la baza deciziei sale de a nu anunţa mai devreme Casa Albă sau publicul despre diagnostic.

„A fost un pumn în stomac”, a spus Austin referindu-se la diagnosticul său.

Austin a spus că încă mai are dureri de picior, dar medicii săi au fost încrezători că acestea se vor ameliora în timp.

Austin a fost internat la Centrul medical militar naţional Walter Reed din Maryland pe 22 decembrie pentru tratarea cancerului de prostată.

El s-a întors la spital pe 1 ianuarie din cauza unor complicaţii care au inclus o infecţie a tractului urinar.

Spitalizarea nu a fost dezvăluită decât patru zile mai târziu, iar Pentagonul nu a precizat motivul pentru care a fost tratat până la 9 ianuarie.

Austin a declarat că nu a ordonat niciodată nimănui din rândul personalul său să nu spună Casei Albe sau publicului despre spitalizarea din ianuarie.

El a adăugat că nu ştie ce informaţii au fost transmise adjunctului său, Kathleen Hicks, care i-a preluat temporar atribuţiile.

Unii republicani proeminenţi, inclusiv fostul preşedinte Donald Trump, au cerut ca Austin să fie demis din funcţie.

Austin este un general în retragere cu patru stele care a condus forţele din Irak şi care este primul secretar al apărării de culoare din America.

Preşedintele Comisiei pentru servicii armate din Camera Reprezentanţilor a Camerei Reprezentanţilor a SUA i-a cerut lui Austin să depună mărturie în faţa comisiei cu privire la faptul că nu a dezvăluit la timp spitalizarea sa.

Lasă un răspuns