Șeful Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, vizat de o anchetă a DNA – surse

Spread the love

Procurorii DNA fac percheziții, joi, într-un dosar de luare de mită în care ar fi vizat și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte al PNL, au declarat pentru HotNews.

ro surse judiciare.

Iulian Dumitrescu ar fi suspectat de luare de mită în legătură cu acordarea unui contract, conform surselor citate.

Dumirescu – aflat la cel de al treilea mandat de senator – este președinte al PNL Prahova și prim-vicepreședinte al partidului.

Ales prim-vicepreședinte al PNL în septembrie 2021, în „echipa câștigătoare” a lui Florin Cîțu, Iulian Dumitrescu – unul dintre cei mai influenți lideri din PNL – a fost în cărți, în ocombrie 2021, pentru funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul minoritar PNL-UDMR cu Nicolae Ciucă premier.

În vara aceluiași an, Iulian Dumitrescu și senatorul liberal George Stângă au fost înregistrați de DNA în biroul lui Cătălin Drulă, atunci ministru al Transporturilor, căruia îi cereau să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

Iulian Dumitrescu şi-a dezvoltat cariera politică în judeţul Călăraşi, iar în urmă cu mai mulţi ani a devenit preşedinte al PNL Prahova.

Sub conducerea sa, PNL a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova la alegerile din 27 septembrie 2020.

Lasă un răspuns