Rafila anunță „stare de alertă epidemică”, dar spune că nu va fi epidemie de gripă: „Nu se instituie niciun fel de restricții”

Spread the love

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi, că România este în stare de alertă epidemică din cauza numărului mare de cazuri de gripă.

Rafila a subliniat că „nu se instituie niciun fel de restricții” pentru populație, însă Ministerul Sănătății a făcut o serie de recomandări pentru spitale, școli și pentru populație, pentru a se evita îmbolnăvirile.

Rafila mai spune că România nu va avea, în acest an, epidemie de gripă, chiar dacă a fost declarată stare de alertă epidemică.

„Din punctul meu de vedere, această situație probabil va mai dura până la finalul lunii februarie”, a mai afirmat ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății nu impune niciun fel de restricții, însă a recomandat o serie de măsuri pentru spitale, școli și pentru populație, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Măsuri recomandate la nivelul unităților sanitare: Măsuri recomandate în școli și grădinițe:Măsuri recomandate la nivelul populației generale:

Lasă un răspuns