Minorul din Turda care și-a lovit tatăl în cap cu toporul, condamnat la 6 ani într-un centru de detenție

Spread the love

  Un minor și-a atacat tatăl cu un topor la finalul lunii august 2023.

 Potrivit actelor depuse la dosar, în jurul orei 1:25 dimineața în timp ce se afla acasă în Turda unde locuiește cu mama și tatăl său, adolescentul i-a aplicat acestuia din urmă mai multe lovituri la nivelul capului cu un „obiect tăietor-despicător”, adică un topor, cauzându-i leziuni traumatice care necesită peste 100 de zile de îngrijiri medicale, și care i-au pus în pericol viața.

 Ulterior copilul a fost arestat preventiv.

În data de 30 ianuarie 2024, Tribunalul Cluj a decis condamnarea tânărului pe o perioadă de 6 ani într-un centru de detenție din Craiova.

„Aplică inculpatului minor B.

O.

A.

, în prezent arestat preventiv la Centrul de Detenţie Craiova, măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe durata de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului calificat”, se arată în decizia Tribunalului Cluj.

Instanța a menținut măsura arestării preventive, decizie care e executorie, în vreme ce decizia de condamnare, luată în data de 30 ianuarie, poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns