Israelul şi Libanul se pregătesc pentru un război pe care niciunul dintre state nu şi-l doreşte

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Perspectiva unui război între Israel şi miliţia libaneză Hezbollah îngrozeşte oamenii de ambele părţi ale graniţei, dar unii îl văd ca pe o consecinţă inevitabilă a războiului în curs de desfăşurare al Israelului împotriva Hamas, în Gaza, scrie AP.

Israelul şi Libanul se pregătesc pentru un război pe care niciunul dintre state nu şi-l doreşte Un astfel de război ar putea fi cel mai distructiv pe care ambele părţi l-au experimentat vreodată.

Israelul şi Hezbollah au fiecare lecţii de la ultimul lor război, în 2006, un conflict de o lună care nu a dat niciun câştigător.

De asemenea, au avut la dispoziţie patru luni pentru a se pregăti pentru un alt război, chiar dacă Statele Unite încearcă să împiedice o extindere a conflictului.

La şase ani după ce forţele israeliene s-au retras din sudul Libanului, războiul din 2006 a izbucnit după ce Hezbollah a capturat doi soldaţi israelieni şi a ucis alţi câţiva într-un raid transfrontalier.

Vezi mai multe articole din categoria externe Israelul a lansat o ofensivă aeriană şi terestră la scară largă şi a impus o blocadă care urmărea eliberarea ostaticilor şi distrugerea capacităţilor militare ale Hezbollah – o misiune care, în cele din urmă, a eşuat.

Lasă un răspuns