Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, ţinta unui atac cibernetic la câteva ore după ce hackerii au intrat în baza de date a Camerei Deputaților

Spread the love

Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică a fost ţinta unui atac cibernetic în noaptea de marţi spre miercuri, fără însă să-i fie afectată funcţionarea, a declarat ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.

Amintim că în urmă cu o zi hackerii au comproms baza de date a Camerei Deputaților, de unde au furat peste 300 de documente, inclusiv copii ale actelor de identitate ale unor parlamentari, între care Marcel Ciolacu.

Ministrul Cercetării a anunţat, miercuri, la finalul ședinței Guvernului, că în cursul nopţii, între orele 01.

00 – 07.

00 dimineaţa, site-ul Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a fost atacat cu o pondere de aproximativ 18.

000 de accesări pe secundă.

„În momentul de faţă, efectele sunt unele nule pentru site-ul DNSC.

Nu au fost copiate fişiere, nu a fost adus într-o stare nefuncţională site-ul, el funcţionează şi este protejat”, a declarat Bogdan Ivan.

De asemenea, ministrul PSD al Digitalizării a revenit miercuri cu noi date privind atacul cibernetic asupra sistemului IT al Camerei Deputaților, precizând că au fost copiate 316 fișiere, cu un volum de 300 Megabytes, al căror conținut este preponderent public, dar și copii după actele de identitate ale parlamentarilor:Marți, Ivan spunea că hackerii au extras date de aproximativ 250 de Gigabytes.

Amintim că baza de date a Camerei Deputaților a fost spartă marți de hackeri, după o breșă de securitate.

Potrivit unor surse oficiale, hackerii – care ar fi obținut o serie de informații confidențiale – ar fi cerut o răscumpărare de peste 30.

000 de euro echivalentul în Bitcoin pentru a șterge datele.

CITEȘTE ȘI: Prima reacție a lui Marcel Ciolacu după ce hackerii i-ar fi furat datele din buletin: „Îl schimb, ce să fac?” / Ministrul Digitalizării: „Nu STS se ocupă de securitatea sistemului IT atacat”

Lasă un răspuns