Prima reacție a lui Marcel Ciolacu după ce hackerii i-ar fi furat datele din buletin: „Îl schimb, ce să fac?” / Ministrul Digitalizării: „Nu STS se ocupă de securitatea sistemului IT atacat”

Spread the love

Marcel Ciolacu a spus că își va schimba cartea de identitate, declarația sa venind după un atac cibernetic la Camera Deputaților în care hackerii au furat inclusiv datele personale ale premierului.

„Îl schimb, ce să fac?”, a răspuns Ciolacu atunci când a fost întrebat de reporterul HotNews.

ro ce va face cu actul de identitate.

Baza de date a Camerei Deputaților a fost spartă marți de hackeri, după o breșă de securitate.

Potrivit unor surse oficiale, hackerii – care ar fi obținut o serie de informații confidențiale – ar fi cerut o răscumpărare de peste 30.

000 de euro echivalentul în Bitcoin pentru a șterge datele.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a spus că hackerii au extras date de aproximativ 250 de Gigabytes – o parte documente personale, o parte date referitoare la dispozitivele electronice ale parlamentarilor.

Camera Deputaților a optat să-și asigure singură securitatea cibernetică a sistemului IT și nu a folosit soluțiile oferite de instituțiile abilitate în securitate cibernetică, a declarat pentru HotNews.

ro ministrul Digitalizării.

„Nu STS se ocupă de securitatea cibernetică a sistemului IT atacat, ei fiind doar provider de internet pentru Camera Deputaților”, a explicat el.

„DNSC (Directoratul Național de Securitate Cibernetică) curăță în prezent sistemul IT de alte posibile coduri malițioase care ar putea fi reactivate și fac upgrade-urile necesare, iar în cursul zilei de astăzi ar urma sa primesc raportul tehnic preliminar privind acest atac”, a mai spus Bogdan Gruia-Ivan.

Lasă un răspuns