Atacul cibernetic de la Camera Deputaților: Au fost copiate 316 fișiere, volumul total fiind de 300 Megabytes

Spread the love

Ministrul PSD al Digitalizării, Bogdan Ivan, a revenit miercuri cu noi date privind atacul cibernetic asupra sistemului IT al Camerei Deputaților, precizând că au fost copiate 316 fișiere, cu un volum de 300 Megabytes, al căror conținut este preponderent public, dar și copii după actele de identitate ale parlamentarilor.

Anterior, Ivan a spus că hackerii au extras date de aproximativ 250 de Gigabytes.

Ministrul susține că volumul total al acestor date copiate de 300 Megabytes a reieșit în urma analizelor tehnice.

Ministrul a mai precizat că în cazul Camerei Deputaților, sistemele IT nu au fost actualizate cu cele mai noi tehnologii și versiuni de software existente pe piață.

Potrivit acestuia, o posibilă cauză pentru acest atac ar putea fi o eroare umană.

Nu este SRI autoritatea de securitate cibernetică responsabilă și de Camera Deputaților?În plus, ministrul a anunțat un alt atac cibernetic care a avut loc în cursul nopții asupra site-ului web al Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Ministrul Digitalizării a anunțat și o modificare legislativă, adoptată miercuri de Guvern.

Ministrul Digitalizării a mai făcut o gafă cu o zi în urmă, după ce a anunțat că „site-ul Camerei Deputaților este în responsabilitatea STS şi în responsabilitatea directă a Camerei Deputaţilor”.

Contactat ulterior de HotNews.

ro, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a precizat că „sistemul e gestionat intern, de echipa IT de la Camera Deputatilor.

DNSC e responsabil cu analiza tehnică.

Imediat ce o am vă pot spune cu acuratețe cine și de ce e responsabil”.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a reacționat marți seara, în contextul declarațiilor transmise de ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan Ivan, referitor la responsabilitatea STS cu privire la atacul cibernetic asupra sistemului informatic al Camerei Deputaților:Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat despre breşa de securitate produsă de la Camera Deputaţilor, iar în acest moment experţii colaborează cu alte autorităţi în domeniul cyber la investigarea incidentului, a comunicat instituția, pentru HotNews.

ro.

Ministrul Digitalizării a declarat miercuri pentru HotNews.

ro că raportul tehnic preliminar realizat de DNSC ar urma să-i fie prezentat în cursul acestei zile.

Lasă un răspuns