Premier League: Aston Villa vs Newcastle – Gazdele, invincibile pe Villa Park

Spread the love

Aston Villa – Newcastle, meci contând pentru etapa a 22-a din campionatul Angliei, este programat, marţi 30 ianuarie, de la ora 22:15, pe Villa Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Aston Villa, revelaţia acestei ediţii de campionat, porneşte favorită în faţa lui Newcastle, marea dezamăgire a sezonului, în cea mai echilibrată partidă a etapei a 22-a din Premier League.

Aston Villa este pe locul 4, cu 43 de puncte, cu cinci sub liderul Liverpool şi cu trei peste Tottenham, care este pe 5, şi vine după două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci etape de campionat, iar în cea mai recentă a remizat pe terenul celor de la Everton, scor 0-0.

Echipa lui Unai Emery a evoluat în acest interval şi în FA Cup (Cupa Angliei), reuşind să o elimine în turul al treilea pe Middlesbrough, echipă din Championship (liga a doua), scor 1-0 în deplasare, pentru ca în 16-imile de finală să termine la egalitate cu Chelsea, la Londra, scor 0-0 (meciul se va rejuca, la Birmingham, pe 7 februarie).

Aston Villa este lider într-o ierarhie a partidelor disputate pe teren propriu în acest campionat, unde a înregistrat nouă succese şi un egal, iar golgheterul echipei este Ollie Watkins, cu nouă reuşite în Premier League.

De menţionat că Aston Villa este, alături de Liverpool şi Manchester City, una dintre cele trei echipe care nu au pierdut acasă în actuala ediţie de campionat.

Newcastle ocupă locul 10, cu 29 de puncte, la 14 distanță de poziţiile de Champions League, şi vine după o victorie şi patru înfrângeri în ultimele cinci meciuri din Premier League, iar în etapa precedentă a pierdut pe teren propriu, în faţa lui Manchester City, scor 2-3.

În acest interval, echipa lui Eddie Howe s-a calificat în optimile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), după 3-0 în deplasare cu Sunderland, echipă din Championship (liga a doua), în turul al treilea, şi 2-0 pe terenul lui Fulham în 16-imile de finală, dar a fost eliminată în sferturile de finală din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), 1-1 după 90 de minute şi 2-4 la penalty-uri cu Chelsea (nu s-au disputat prelungiri).

În meciurile disputate în deplasare în acest sezon din Premier League, „coţofenele” au înregistrat un succes, două remize şi şapte eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei este Alexander Isak, cu 10 goluri în campionat.

Cu cinci puncte acumulate pe terenuri străine, Newcastle este penultima într-o astfel de ierarhie; doar ultima clasată, Sheffield United, a câştigat mai puţine puncte în deplasare, doar două!În meciul din tur, disputat pe 12 august 2023, Newcastle s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Aston Villa cu 5-1, după golurile marcate de Tonali (6), Isak (16, 58), Wilson (77) şi Barnes (90+1), respectiv, Diaby (11).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Aston Villa – Newcastle.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns