Crin Antonescu: Nu e normal ca PNL să fie tratat ca omul bolnav al politicii românești / Despre Hellvig: „Poate candida pentru orice”. Despre Ciucă: „Se străduiește să se achite cu decență”

Spread the love

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu – unul dintre artizanii coaliției PSD-PNL sub numele de Uniunea Social-Liberală (USL) și care s-a retras de ani buni din politică – spune că „nu este normal ca PNL să fie tratat ca omul bolnav al politicii românești”.

Crin Antonescu a vorbit, la Digi 24, și despre o eventuală preluare a conducerii partidului de către fostul șef al SRI Eduard Hellvig, dar și despre Nicolae Ciucă, care „a încercat și se străduiește să se achite cu decență de situația complicată de a fi cu puțină experiență politică în spate președintele unui partid”.

Un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.

ro și publicat luni arată că dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare PNL ar obține 18,8% din voturi, urmat de AUR, cu 18,4%.

Crin Antonescu spune însă că nu crede că PNL se află astăzi „într-o situație atât de dramatică, vecină cu dezastrul, așa cum e descris de multe ori”.

Fostul lider al PNL, dispărut brusc din politică în 2014, când a demisionat de la șefia PNL și a Senatului, iar USL s-a destrămat, a vorbit și despre o eventuală preluare a conducerii PNL de către fostul șef al SRI Eduard Hellvig, care i-a fost chiar consilier personal.

Crin Antonescu a susținut că Hellvig „are resursele pentru a juca, la nivel mare, în politica românească”:În ceea ce îl privește pe actualul lider al PNL, Nicolae Ciucă, „în legătură cu care se discută, aproape obsedant, cum va cădea de la conducerea” partidului după europarlamentare, Crin Antonescu a spus că nu îl vede într-o asemenea postură, dar că „se poate întâmpla”.

Fostul președinte al PNL a vorbit, la Digi24, și despre președintele Klaus Iohannis, susținând că „a menținut România pe o direcție corectă”, ceea ce ar conta mai mult decât traseul unei vizite.

Întrebat dacă consideră că deplasările externe ale președintelui Klaus Iohannis sunt o problemă de imagine pentru acesta, Crin Antonescu a spus că nu este deranjat de acestea:

Lasă un răspuns