Atacul cibernetic de la Camera Deputaților. Ministrul Digitalizării: În cazul instituţiilor publice există, în medie, 200-250 de atacuri pe zi

Spread the love

În jur de 200-250 de atacuri cibernetice au loc, zilnic, asupra instituțiilor publice din România, a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, în contextul în care hackerii au atacat marți serverul Camerei Deputaților.

El a spus că față de anii precedenți, există o creștere de 10-12% a atacurilor cibernetice la adresa companiilor şi instituţiilor publice.

Baza de date a Camerei Deputaților a fost spartă marți de hackeri, după o breșă de securitate.

Potrivit unor surse oficiale, hackerii – care ar fi obținut o serie de informații confidențiale – ar fi cerut o răscumpărare de peste 30.

000 de euro echivalentul în Bitcoin pentru a șterge datele.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a spus că hackerii au extras date de aproximativ 250 de Gigabytes – o parte documente personale, o parte date referitoare la dispozitivele electronice ale parlamentarilor.

El a spus că, în medie, zilnic sunt 200-250 de atacuri cibernetice la instituţiile publice.

El a susținut că vor exista mai multe modificări legislative la legea securităţii cibernetice, pentru a înăspri legislaţia.

Lasă un răspuns