Prima și cea mai mare bancă de celule stem din România împlinește 18 ani. Recoltarea placentei la naștere, aleasă de tot mai mulți părinți

Spread the love

DCord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem din România, aniversează anul acesta 18 ani de activitate.

Aproape 100.

000 de copii au beneficiat de serviciile de recoltare în acest timp, cererea fiind în creștere de la an la an.

Prin Cord Blood Center, România a devenit una dintre puținele țări din Europa în care este posibilă prelevarea cantității maxime de celule stem prin procesarea atât a cordonului și sângelui ombilical, cât și a țesutului placentar.

Cord Blood Center, care aniversează anul acesta 18 ani de prezență în România, este prima și cea mai mare bancă de celule stem din țara noastră, fiind și singura care oferă pachetul complet de recoltare, procesare și stocare în condiții de criogenie pentru numărul maxim de celule stem disponibile la naștere.

„Investițiile în infrastructură, protocoale și tehnologii avansate ne permit să oferim servicii complete de recoltare, procesare și stocarea întregului țesut placentar, sângelui din placentă, sângelui și țesutului ombilical”, explică Vlad Lucaciu, director vânzări Cord Blood Center România.

De altfel, România este una dintre puținele țări din Europa (alături de Germania, Marea Britanie, Cehia și Slovacia) în care viitorii părinți pot beneficia de recoltarea întregului țesut placentar care, mai târziu, se poate dovedi folositor nu numai pentru copilul la nașterea căruia a fost recoltat, ci și pentru frații săi, părinți sau chiar bunici.

„Placenta este considerată în prezent o „mină de aur” în ceea ce privește terapiile celulare pentru tratarea unor afecțiuni grave.

Acest țesut poate fi recoltat fără riscuri și conține inclusiv celule imuno-evazive, care pot fi utilizate pentru tratarea unor boli în cazul oricărui membru al familiei.

Aceste celule pot fi păstrate pe viață, sunt nemuritoare atât timp cât rămân în stare de criogenie”, explică Vlad Lucaciu.

Celulele stem prezente în placentă și în țesutul ombilical au utilizări multiple – terapii celulare, tratamente regenerative pentru țesuturi și organe afectate – și au făcut posibil tratamentul a peste 85 de afecțiuni grave, care înaintea descoperirii acestor celule-minune erau considerate incurabile: boli hematologice, boli oncologice, boli neurodegenerative sau deficiențe imune și metabolice.

Recoltarea la naștere a placentei în întregime, alături de sângele și țesutul ombilical reprezintă o șansă unică, iar procesul în sine nu este dureros și nu prezintă niciun fel de risc.

Mai mult, cercetările recente în domeniul crioprezervării celulelor stem indică faptul că celulele stem crioconservate nu sunt afectate de trecerea anilor, ci demonstrează o durabilitate excepțională, fiind, practic, nemuritoare.

Cord Blood Center se evidențiază prin transparență, oferind detalii clare și accesibile despre prețuri, serviciile incluse și locația băncilor de stocare.

Aproximativ 100.

000 de părinți din țara noastră au ales recoltarea, procesarea și stocarea cu Cord Blood Center România în cei 18 ani de activitate.

La nivel de grup, în Europa, în cei 25 ani de activitate, Cord Blood Center a fost alegerea a peste 250.

000 de familii.

Articol susținut de Cord Blood Center România

Lasă un răspuns