FA Cup: Blackburn vs Wrexham – Gazdele, favorite pe Ewood Park

Spread the love

Blackburn – Wrexham, meci contând pentru 16-imile de finală din Cupa Angliei, este programat, luni, 29 ianuarie, de la ora 21:30, pe Ewood Park, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Blackburn (Championship – liga a doua) şi Wrexham (League Two – liga a patra) se întâlnesc în ultimul meci din 16-imile de finală ale FA Cup (se joacă o singură manşă; în caz de egalitate partida se va rejuca pe terenul echipei care este acum oaspete).

Faţă în faţă se vor afla două echipe „istorice”: Blackburn s-a înfiinţat în 1875, iar Wrexham, al treilea cel mai vechi club de fotbal din lume, a apărut în 1864.

Blackburn a ajuns în 16-imile de finală din Cupa Angliei după ce a trecut de Cambridge, pe teren propriu, cu 5-2, în turul al treilea, fază în care intră în competiţie echipele din Premier League şi Championship.

În campionat, echipa antrenată de fostul mare internaţional danez Jon Dahl Tomasson este pe locul 18 după 29 de etape, cu 33 de puncte (are un meci mai puţin disputat), la nouă deasupra poziţiilor retrogradabile, şi vine după o victorie, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri oficiale, indiferent de competiţie, iar în cel mai recent a remizat pe teren propriu cu Huddersfield, scor 1-1, în Championship.

Blackburn a câştigat de şase ori FA Cup, ultima oară acum aproape 100 de ani, în 1928, şi a mai pierdut de ale două ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 1960.

Blackburn Rovers a retrogradat ultima oară în Premier League în ediţia 2011-2012, iar de atunci a evoluat doar în Championship, cu o singură excepţie, sezonul 2017-2018, petrecut în League One (liga a treia).

Wrexham a început competiţia în primul tur, în care a trecut de Mansfield (liga a patra), scor 2-1 în deplasare, apoi a trecut în turul al doilea de Yeovil (liga a cincea), scor 3-0 acasă, şi în turul al treilea de Shrewsbury (liga a treia), scor 1-0 în deplasare.

În campionat, Wrexham este pe locul 3, cu 52 de puncte (a jucat 27 de meciuri), la cinci distanţă de liderul Stockport (28 de meciuri) şi unul peste Barrow (29 de meciuri), care e pe 4 (primele trei clasate promovează direct), şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri oficiale, indiferent de competiţie, iar în cel mai recent a pierdut în deplasare cu Newport, scor 0-1, în League Two.

Echipa antrenată de Phil Parkinson, care a promovat în vara anului trecut din National League, n-a ajuns până acum nici măcar într-o finală a Cupei Angliei, dar are în palmares 23 de Cupe ale Ţării Galilor (record).

Wrexham este clubul achiziţionat de celebrii actori Ryan Reynolds şi Rob McElhenney, cunoscut mai ales prin intermediul serialului „Welcome to Wrexham”, difuzat în România de platforma de streaming Disney Plus.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Blackburn – Wrexham.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns