Consilierul lui Viktor Orban susţine că Ungaria este deschisă acordării ajutorului pentru Ucraina

Spread the love

Unul dintre principalii consilieri ai premierului maghiar Viktor Orban susţine că Ungaria este deschisă acordării ajutorului pentru Ucraina.

Declaraţia apare în condiţiile în care se vorbeşte despre eventuale sancţiuni ale UE faţă de Ungaria, dacă Orban se opune acordării de ajutor, potrivit Reuters.

Consilierul lui Viktor Orban susţine că Ungaria este deschisă acordării ajutorului pentru Ucraina Ungaria este deschisă ideii privind utilizarea bugetului Uniunii Europene pentru un ajutor în valoare de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, a anunţat Balazs Orban, consilierul politic al premierului Viktor Orban, pe platforma de socializare X.

Consilierul a mai transmis că Budapesta a trimis sâmbătă o propunere la Bruxelles, prin care arată că Ungaria este deschisă ideii.

„Bruxelles-ul foloseşte şantajul împotriva Ungariei ca şi cum nu ar exista mâine, în ciuda faptului că am propus un compromis”, a spus consilierul.

Vezi mai multe articole din categoria externe Financial Times a raportat duminică că UE ar putea lua măsuri împotriva economiei Ungariei dacă Budapesta blochează ajutorul penru Ucraina la summit-ul din această săptămână, relatează Reuters.

  Viktor Orban a criticat frecvent acordarea de ajutoare UE pentru Kiev şi a păstrat legăturile cu Kremlinul după ce Rusia a declanşat războiul din Ucraina, în februarie 2022.

Anterior, Orban a blocat o revizuire a bugetului UE care includea ajutorul Ucrainei.

Lasă un răspuns