Amazon renunță la ideea de a prelua producătorul aspiratoarelor Roomba

Spread the love

Amazon anunța în vara lui 2022 că va prelua, pentru 1,4 miliarde dolari, compania iRobot, cunoscută pentru aspiratoarele Roomba.

Acum, scrie Bloomberg, Amazon spune că abandonează procedurile, ca răspuns la obiecțiile Uniunii Europene, care spunea că ar putea bloca propusa tranzacție.

Temerile exprimate de Comisia Europeană țineau de faptul că Amazon ar putea privilegia pe paginile și site-urile sale de retail aspiratoarele Roomba, în detrimentul aspiratoarelor robotice ale concurenței.

De exemplu, ele ar putea primi pe online mențiuni de genul „Amazon’s choice” sau „Works With Alexa.

”, „etichete” care le-ar scoate în evidență.

Comisia Europeană a avut obiecții legate de propusa preluare, iar Amazon a decis să NU facă apel, ci să abandoneze ideea de preluare, deși propusa tranzacție nu fusese blocată de CE.

În general, Comisia Europeană indică o serie de modificări pe care companiile care vor să facă preluări ar trebui să le aplice, astfel încât planurile să le fie aprobate.

În unele cazuri, companiile decid să abandoneze procedurile de preluare, dacă șansele de a primi aprobarea nu sunt mari.

iRobot a vândut peste 35 de milioane de aspiratoare Roomba în ultimele două decenii.

Produsele Roomba s-au vândut foarte bine pe Amazon, mai ales la Prime Day.

Pentru Amazon ar fi fost a patra cea mai mare achiziție din istoria sa.

Aceste aspiratoare pot fi controlate printr-o aplicație de telefon și pot fi programate să pornească la anumite intervale.

Amazon va trebui să plătească 94 milioane dolari către iRobot, pe post de comision de abandonare a tranzacției.

Sursa foto: Dreamstime.

com

Lasă un răspuns