AfD pierde alegerile după scandalul deportărilor în masă

Spread the love

AfD pierde alegerile după scandalul deportărilor în masă Partidul de extremă-dreapta din Germania, cunoscut sub numele de AfD, a suferit o înfrângere în primele sale alegeri după scandalul legat de planurile de deportare în masă.

Conform rapoartelor de la The Guardian, acest partid populist a pierdut cu o diferenţă mică în Thuringia, un stat federal din Germania, unde candidatul său era considerat anterior favorit.

Cu toate acestea, scandalul recent legat de deportări a afectat popularitatea partidului, iar candidatul AfD a fost învins de rivalul său din partidul tradiţional de dreapta, CDU.

Vezi mai multe articole din categoria externe Christian Herrgott (CDU) a câştigat cu o diferenţă de 4,6 procente în faţa extremistului Uwe Thrum (AfD).

Acest scrutin a fost considerat un indicator al popularităţii AfD, iar mobilizarea puternică a societăţii împotriva extremismului a avut un impact semnificativ.

Prin creşterea prezenţei la vot până la 69%, Herrgott, care este originar din regiune, a reuşit să-şi asigure sprijinul necesar pentru a-l învinge pe adversarul său.

 

Lasă un răspuns