Adoptă un câine! Sute de patrupezi de la Centrul de Ecarisaj din Cluj, pregătiți pentru a fi adoptați.

Spread the love

  În prezent, în cadrul Centrului de Ecarisaj din Cluj-Napoca, organizat din cinci adăposturi și două țarcuri exterioare, pot fi îngrijiți un număr de 312 patrupezi.

Sute de boxe individuale funcționează în cadrul celor câteva adăposturi din cadrul centrului.

  Potrivit datelor oficiale, anul trecut, prin intermediul activității Centrului de Ecarisaj Cluj-Napoca au fost capturați 270 de câini.

Un număr de 245 de câini au fost adoptați, iar alți 35 de patrupezi au fost revendicați de proprietari.

 Capacitatea centrului este de 312 locuri de cazare, fiind structurat pe 5 module separate, dupa cum urmează:- Adăpostul 1- 94 boxe individuale, + 10 boxe comune cu 4 locuri fiecare- Adăpostul 2 – 60 boxe individuale- Adăpostul 3 – 60 boxe individuals- Adăpostul 4- 32 boxe individuale- Adăpostul 5 – 9 boxe pentru carantină (animale bolnave), 9 boxe izolator ( pentru animalele suspecte de rabie)- 2 tarcuri exterioare pentru pui cu capacitate variabilă, în funcție de talia câinelui, între 4 și 10 locuriÎn decembrie 2023, în adăpost figurau un număr de 318 câini.

De altfel, în cadrul centrului au avut loc acțiuni specific de îngrijire, precum sterilizare (182 câini), vaccinări antirabice (449 câini), vaccinări polivalente (210 câini), deparazitări interne (210 câini), deparazitări externe (179), microcipati (248 câini).

 Serviciul Public de Ecarisaj din municipiul Cluj-Napoca este administrat de RADP și are peste 300 de câini, pregătiți să fie oricând adoptați.

 Proiectul ,,Adopt un câine”, desfășurat anul trecut de RADP, presupune organizarea în ziua de sâmbătă, în intervalul orar 7.

00—11.

00, pe strada Bobalnei nr.

65, a unei interfețe cu cetățenii municipiului Cluj-Napoca care vizitează piața de vechituri în vederea promovării adopției de câini din cadrul centrului.

 În cadrul acțiunilor desfășurate sunt distribuite pliante clujenilor cu actele necesare adopției, iar un medic din cadrul centrului oferă informații suplimentare specific adopției.

De asemenea, cetățenii pot vedea și exemplare de câini care pot fi adoptați.

În vederea asigurării accesibilității cetățenilor la vizitarea centrului, programul cu publicul este în zilele de Miercuri, în intervalul 7.

00-17.

00 și Sâmbăta în intervalul 7.

00-11.

00.

În 2022, din cei 447 de câini comunitari capturați, 137 au fost adoptați de către persoane fizice și 202 de către ONG-uri și trimiși către diverse familii sau în străinătate.

Acum doi ani, întreținerea unui patruped din cadrul centrului presupunea costuri de 500 de lei/lună, cu medic, cu medicamente, hrană și întreținerea spațiilor, fondurile fiind alocate de Consiliul Local.

 Personalul centrului a dezvoltat in cursul anului 2023 relatii de colaborare cu ONG -uri de profil din Cluj-Napoca dedicate în special promovării adopțiilor.

Scopul Centrului de gestionare a câinilor fără stăpăn constă în stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor de rasă comună, prevenirea abandonului și pierderii câinilor, recuperarea câinilor pierduți, promovarea deținerii responsabile a câinilor, siguranța cetatenilor și conditii de bunăstare a animalelor.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns