Trei militari americani uciși și mai mulți răniți într-un atac cu dronă asupra unei baze militare a SUA în Iordania / Biden atribuie atacul grupărilor pro-iraniene

Spread the love

Trei militari americani au fost uciși și mai mulți au fost răniți în urma unui atac cu dronă lansat asupra forțelor americane staționate în nord-estul Iordaniei, în apropiere de granița cu Siria, a informat duminică președintele SUA, Joe Biden, care a dat vina pentru acest atac pe grupuri susținute de Iran, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al guvernului iordanian l-a contrazis pe preşedintele american, afirmând că atacul nu a avut loc pe teritoriul Iordaniei, ci la baza americană Al-Tanf din Siria.

19:18Iordania afirmă că atacul care a vizat soldați americani nu a avut loc pe teritoriul săuAtacul care a ucis și rănit mai mulți militari americani nu a avut loc pe teritoriul iordanian, ci în Siria, a declarat duminică un purtător de cuvânt al guvernului iordanian, potrivit Reuters.

Muhannad al Mubaidin a declarat pentru televiziunea publică iordaniană al Mamlaka că atacul a vizat baza americană Al-Tanf din Siria.

_________„Deși încă strângem date cu privire la acest atac, știm că a fost comis de grupări militante radicale susținute de Iran care operează în Siria și Irak”, a transmis Biden într-un comunicat.

Biden a precizat că atacul a avut loc sâmbătă seară.

Evenimentul marchează primele decese în rândul trupelor americane în regiune de la începutul războiului din Gaza.

„Vom continua angajamentul lor de a lupta împotriva terorismului.

Și să nu aveți nicio îndoială – îi vom trage la răspundere pe toți cei responsabili, la un moment și într-un mod pe care le vom alege”, spune Joe Biden în declarația emisă duminică de Casa Albă.

El le-a adus apoi un omagiu militarilor ucişi „în acest atac josnic şi complet nedrept”.

Comunicatul difuzat de președintele Biden nu menționează câți militari au fost răniți, dar postul CNN a relatat că în jur de 25 membri ai trupelor americane au fost răniți în atac.

Și CNN notează că este pentru prima oară când militari americani sunt ucişi de inamici în Orientul Mijlociu de la începutul războiului din Fâşia Gaza, iar acest lucru reprezintă o escaladare semnificativă a unei situaţii deja precare în regiune.

Lasă un răspuns