LIVE Război în Ucraina, ziua 704: Rusia a atacat cu drone și rachete peste noapte / SBU a descoperit o fraudă mare în achizițiile de armament / Rusia e gata să negocieze cu UE privind gazele

Spread the love

Rusia a lansat atacuri cu drone și rachete care au vizat infrastructuri civile și esențiale în zone extinse din Ucraina, au anunțat duminică dimineață forțele aeriene ale Kievului.

Informațiile preliminare nu au indicat victime în aceste atacuri, a precizat sursa citată pe Telegram.

09:09 Estimarea ucraineană a pierderilor rusești de ieri: 740 de soldați, 9 tancuri, 19 alte blindate de luptă, 12 tunuri, 3 echipamente speciale și 31 diferite vehicule.

Загальні бойові втрати противника з 24.

02.

22 по 28.

01.

24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.

02.

22 to 28.

01.

24 were approximately: pic.

twitter.

com/XNcAke6DnX08:56 Forțele aeriene au declarat că Rusia a atacat regiunea centrală Poltava cu două rachete balistice lansate din sistemul de rachete balistice Iskander.

Filip Pronin, guvernatorul regiunii Poltava, a scris pe Telegram că atacul a lovit o unitate industrială din orașul Kremenchuk, declanșând un incendiu.

Mai la sud-est, în regiunea Zaporojie, guvernatorul Iuri Malashko a declarat că o instalație de infrastructură a fost lovită de un atac cu dronă.

Echipajele de urgență sunt la fața locului, a declarat Malashko, fără a da detalii despre pagube sau victime.

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus patru din cele opt drone lansate de Rusia în cursul nopții, au transmis forțele aeriene.

06:44 Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat, sâmbătă, că a descoperit un sistem de corupţie în timpul achiziţionării de arme de către armata ucraineană şi că valoarea totală a fraudei ar fi de aproximativ 40 de milioane de dolari.

Anunţul privind frauda masivă a fost confirmat de Ministerul ucrainean al Apărării.

––––––

Lasă un răspuns