Război în Ucraina, ziua 703: SUA nu se așteaptă la progrese semnificative ale Ucrainei pe front / Vladimir Putin: Ucrainenii au doborât avionul din Belgorod

Spread the love

Vladimir Putin a declarat că avionul militar rusesc care s-a prăbușit în apropierea graniței a fost doborât de apărarea aeriană ucraineană, fie intenționat, fie din greșeală.

Moscova acuză Kievul că a doborât miercuri avionul Ilyushin Il-76 în regiunea rusă Belgorod și că a ucis 74 de persoane aflate la bord, inclusiv 65 de soldați ucraineni capturați.

Ucraina nu a confirmat și nici nu a negat că a doborât avionul și a contestat versiunea Moscovei cu privire la cine se afla la bord și ce s-a întâmplat.

09:10 Negociatorul șef al regiunii separatiste proruse Transnistria a declarat vineri că echipa sa nu va mai participa la discuțiile cu Chișinăul în zonele aflate sub controlul guvernului Reoublicii Moldova deoarece se teme de că va fi arestat.

Ignatiev deține cetățenia ucraineană și rusă, iar Kievul i-a ordonat să se prezinte în această lună la un tribunal ucrainean pentru a răspunde acuzațiilor de a fi salutat anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 și pentru declarații ostile mai recente despre Ucraina.

06:35 Administraţia Biden lucrează la o strategie pe termen lung pentru susţinerea Kievului, în ciuda impasului de finanţare din Congres.

Dar aceste planuri nu anticipează câştiguri semnificative ale Ucrainei împotriva Rusiei în 2024.

01:40 După ce în urmă cu câteva zile preşedintele Zelenski le spunea compatrioţilor că există „probleme serioase” cu mediul de afaceri, vineri seară i-a informat că a avut o întâlnire cu Fiscul şi că a fost creat un mecanism de comunicare cu antreprenorii.

01:17 Comitetul de Investigaţii al Rusiei a difuzat vineri o înregistrare video care ar arăta, potrivit acestuia, prizonieri de război ucraineni urcând la bordul avionului militar rusesc de transport care s-a prăbușit miercuri.

––––––

Lasă un răspuns