Cum va fi vremea la Cluj, în următoarele zile? Scădere bruscă a temperaturilor, urmată de vreme caldă.

Spread the love

  Temperaturile vor scădea drastic în acest final de săptămână la Cluj-Napoca, apoi vor crește din nou, potrivit prognozei AccuWeather.

com.

Atfel, astăzi, temperaturile maxime vor atinge 4 grade Celsius, în timp ce minima nu va scădea sub 0 grade.

Vântul va sufla cu putere, Clujul numărându-se printre județele care se află sub cod galben de vânt puternic și viscol, pe parcursul zilei de sâmbătă.

 Duminică, temperaturile vor scădea drastic, minimele coborând până în jurul valorii de -6 grade, iar maximele nu vor depăși 3 grade Celsius.

Șansele de precipitații scad, iar vântul va sufla moderat.

Luni, temperaturile vor scădea din nou, până la -7 grade Celsius pe timpul nopții și maxime de până la 3 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, iar șansele de preciitații sunt minime.

Minima se menține și pe parcursul zilei de marți, 30 ianuarie, când maximele vor crește însă până la 4 grade Celsius.

Cerul va fi însorit și șansele de precipitații sunt minime.

Începând de miercuri, temperaturile nu vor mai scădea sub -4 grade Celsius, iar vremea va continua să se încălzească până la finalul săptămânii.

Temperaturile maxime vor rămâne în jurul valorii de 4 grade Celsius, iar cerul va fi mai mult însorit.

 Joi, vremea se strică și apar ploi și ninsori.

Temperaturile se vor situa între -1 și 4 grade Celsius, iar vântul va sufla slab.

Vineri sunt prognozate lapoviță și ninsoare, cu temperaturi cuprinse între 2 și 6 grade Celsius.

Vremea va fi mai caldă decât cea specifică perioadei, în următoarele două săptămâni, urmând ca în a doua parte a lunii februarie temperaturile să fie, în general, apropiate de cele normale.

De asemenea, perioada următoare va fi caracterizată de precipitații, mai ales în zonele montane.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarptice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarptice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns