SuperLiga: Farul Constanţa vs FCU 1948 Craiova – Duel pentru play-off

Spread the love

Farul Constanţa – FCU 1948 Craiova, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul României, este programat, vineri, de la ora 20:00, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Farul Constanţa şi FCU 1948 Craiova deschid etapa a 23-a din SuperLiga cu o partidă care se anunţă echilibrată, în care gazdele vor să-şi consolideze poziţia în top 6, în timp ce oaspeţii îşi joacă poate ultima şansă de a rămâne în lupta pentru play-off.

Farul Constanţa ocupă locul 6, cu 33 de puncte, la 14 în urma liderului FCSB şi doar cu unul peste U Cluj, care este 7, şi vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate în campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Universitatea Craiova, scor 2-1.

La nivelul lotului, dobrogenii i-au adus în această iarnă pe Ronaldo Deaconu (Korona Kielce) şi Cristian Ganea (FCSB), dar i-au pierdut pe Enes Sali (FC Dallas), Marco Borgnino (Cobreola), Adrian Mazilu (Brighton), Adrian Artean (Apollon Limassol) şi, recent, pe Marian Aioani (Rapid).

În partidele disputate pe teren propriu în această ediţie de campionat, echipa lui Gică Hagi a înregistrat patru succese, cinci remize şi două eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei este Ionuţ Larie, cu şase goluri în SuperLiga.

De menţionat că în ultimele şase meciuri disputate de pe teren propriu, constănţenii au bifat o victorie şi şase rezultate de egalitate!FCU 1948 Craiova este pe locul 11, cu 27 de puncte, la şase distanţă de poziţiile de play-off şi doar la trei peste cele de baraj, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în campionat, iar în runda trecută a pierdut în deplasare cu Rapid, scor 3-4, deşi a condus la un moment dat cu 3-1.

În această iarnă, lotul antrenat de Giovanni Costantino nu a suferit modificări semnificative, singura venire notabilă fiind cea a lui Rokas Lekiatas, un fundaş central lituanian în vârstă de 25 de ani adus de la Panavezys.

FCU 1948 Craiova a bifat trei succese, două egaluri şi şase înfrângeri în meciurile disputate în deplasare în actuala stagiune din SuperLiga, iar golgheterul echipei este Aurelian Chiţu, cu nouă reuşite în campionat.

Oltenii au a doua cea mai slabă defensivă din SuperLiga, cu 37 de goluri încasate (la fel ca Poli Iaşi; doar codaşa Botoşani a primit mai multe, 37)!În meciul din tur, disputat pe 3 septembrie 2023, FCU 1948 Craiova s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Farul Constanţa cu 4-0, după golurile marcate de Van Durmen (18), Albu (45+1), Baeten (57) şi Bauza (80).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Farul Constanţa – FCU 1948 Craiova.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns