LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 702. ONU ridică din umeri: nu putem verifica circumstanţele avionului prăbuşit / Moscova: avionul a fost doborât de un patriot ucrainean / Kievul revendică un nou atac asupra unei rafinării ruseşti / Putin la Kaliningrad

Spread the love

Solicitată să intervină, ONU nu a lămurit cine se face vinovată de prăbuşirea avionului în regiunea Belgorod.

Războiul din Ucraina, ziua 702.

ONU ridică din umeri: nu putem verifica circumstanţele avionului prăbuşit „Înţelegem că atât Rusia, cât şi Ucraina efectuează investigaţii separate asupra incidentului şi că Ucraina a solicitat o anchetă internaţională.

Organizaţia Naţiunilor Unite nu poate verifica aceste rapoarte sau circumstanţele incidentului”, a spus şefa Afacerilor Politice ONU, Rosemary DiCarlo, la şedinţa de urgenţă a Consiliului de Securitate, cu privire la avionul militar prăbuşit în regiunea rusă Belgorod.

„Ceea ce este clar – a adăugat oficialul – este că incidentul a avut loc în contextul invaziei ruse a Ucrainei şi al războiului în desfăşurare.

Pentru a evita escaladarea ulterioară, îndemnăm pe toţi cei implicaţi să se abţină de la acţiuni, retorică sau acuzaţii care ar putea alimenta şi mai mult conflictul deja periculos”.

Vezi mai multe articole din categoria social Între timp, Vladimir Putin a mers ieri la Kaliningrad, o exclavă rusă situată între Polonia şi Lituania, printre altele pentru a-i întâlni pe studenţii Universităţii Immanuel Kant.

Vizita a avut loc în apogeul tensiunilor dintre Moscova şi NATO, care în această săptămână a lansat cel mai mare exerciţiu militar de după Războiul Rece.

Dar vizita lui Putin „nu este un mesaj către NATO”, a ţinut să sublinieze Peskov.

Lasă un răspuns