FOTO Bucăți din structura Pasajului Basarab au căzut peste o mașină / De ce podul este nereabilitat de ani de zile

Spread the love

Fragmente de tencuială din Pasajul Basarab din Capitală au căzut la o oră de vârf în trafic, iar un bucureștean a suprins momentul în care o bucată din structura podului i-a căzut peste mașină.

Pasajul Basarab a fost inaugurat în 2011, însă recepția nu a fost făcută nici până acum, Primăria Capitalei spunând că, din acest motiv, podul nu a mai fost reabilitat.

Incidentul a avut loc joi seară.

Jurnalistul Ciprian Cherciu spune că era la volan în momentul în care o bucată din structura Podului Basarab a căzut peste mașina lui, imaginile fiind surprinse de camera de bord.

„O bucată din Pasajul Basarab s-a desprins și a căzut peste mașina pe care o conduceam.

Norocul, dacă pot spune lucrul ăsta, este că o bucată mai mare a căzut lângă mașină”, a scris el pe Facebook, unde a postat și câteva fotografii.

Ciprian Cherciu spune că va notifica Primăria Capitalei și va cere plata reparației pentru daunele create: „Nu cred ca voi recupera ceva, dar poate voi reuși să preîntâmpin o tragedie”.

Pasajul Basarab a fost inaugurat în iunie 2011, după aproape cinci și jumătate de la începerea lucrărilor și aproape 240 de milioane de euro cheltuite.

Nici până acum însă nu a fost făcută recepția, astfel că Pasajul Basarab și trotuarul rulant de acolo sunt neîntreținute de ani de zile.

Cele două obiective se află în grija Primăriei Capitalei, dar municipalitatea susține că nu poate investi acolo deoarece recepția finală nu a fost făcută și a comandat o nouă expertiză tehnică.

Expertiza a fost făcută și a relevat faptul că podul nu are probleme structurale, însă trebuie făcute lucrări substanțiale de întreținere.

Pe lângă problemele cu recepția, constructorul ASTALDI se judecă cu Primăria Capitalei și spune că a executat lucrări în plus de 111.

652.

227 lei.

Lasă un răspuns