FA Cup: Tottenham vs Manchester City – Derby-ul zilei se joacă la Londra

Spread the love

Tottenham – Manchester City, meci contând pentru 16-imile de finală din Cupa Angliei, este programat, vineri, de la ora 22:00, la Londra, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Tottenham şi Manchester City, două echipe în plină formă, dar cu evoluţii oscilante în acest sezon, se întâlnesc în derby-ul 16-imilor de finală (turul al patrulea) din FA Cup (se joacă o singură manşă; în caz de egalitate partida se va rejuca pe terenul „cetăţenilor”).

Tottenham a trecut în turul al treilea din Cupa Angliei, fază a competiţiei în care intră echipele din Premier League şi din Championship, de Burnley, pe teren propriu, scor 1-0 (Pedro Porro 78).

În campionat, echipa lui Ange Postecoglou este pe locul 5 după 21 de etape, cu 40 de puncte, fiind la opt în urma liderului Liverpool, dar la trei de poziţiile de Champions League, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri oficiale, iar în cel mai recent a remizat în deplasare cu Manchester United, în Premier League, scor 2-2.

Radu Drăguşin, fundaşul romîn care a debutat pentru Tottenham pe Old Trafford, face parte din lot, dar cel mai probabil va fi doar rezervă la întâlnirea cu Manchester City.

FA Cup a rămas singura competiţie din actualul sezon în care Tottenham încă are şanse la trofeu, după ce din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei) a fost eliminată prematur, iar în Premier League este greu de crezut că se va bate pentru titlul de campioană.

Tottenham a cucerit de opt ori Cupa Angliei, ultima oară în 1991, după o finală cu Nottingham Forest, scor 2-1 după prelungiri, şi a pierdut o dată în ultimul act al competiţiei, în 1981 (2-3 după prelungiri cu Coventry).

Manchester City a eliminat-o în runda precedentă pe Huddersfield, echipă din Championship (liga a doua), scor 5-0 pe teren propriu (Foden 33, 65, J.

Alvarez 37, Jackson 58a, Doku 74).

Echipa lui Pep Guardiola ocupă locul 2 în Premier League după 21 de etape, cu 43 de puncte (are un meci mai puţin disputat), cu cinci mai puţine decât liderul Liverpool, şi vine după cinci victorii consective în meciurile oficiale, în cel mai recent reuşind să se impună pe terenul celor de la Newcastle, în campionat, scor 3-2.

De la venirea lui Pep Guardiola, Manchester City a cucerit doar de două ori Cupa Angliei (în Premier League s-a impus de cinci ori, iar în EFL Cup, patru ori), semn că pentru el această competiţie nu este una foarte importantă pentru spaniol, care preferă să folosească jucători care au evoluat mai puţin sau de la echipele de tineret.

De menţionat că Manchester City nu a marcat deloc pe noul stadion al celor de la Tottenham, deşi aici s-au disputat cinci partide oficiale directe în toate competiţiile!Manchester City s-a impus de şapte ori în FA Cup, ultima oară în ediţia trecută, în 2023, scor 2-1 în finala cu Manchester United, şi a piedut de cinci ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2013 (0-1 cu Wigan).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în actuala ediţie din Premier League, pe 3 decembrie 2023, când Manchester City şi Tottenham au remizat pe Etihad Stadium, scor 3-3 (Son 6a, Foden 31, Grealish 81 / Son 3, Lo celso 69, Kulusevski 90).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Tottenham – Manchester City.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns