CE Handbal masculin: Prima finalistă, decisă după prelungiri – Meci plin de răsturnări de scor

Spread the love

Franța este prima echipă calificată în finala Campionatului European de Handbal masculine, după o victorie entuziasmantă în semifinale cu Suedia, scor 34-30 după prelungiri.

Deținătoarea titlului european, Suedia, a fost eliminată de Franța în semifinalele CE de handbal masculin, după un meci plin de răsturnări de scor.

Franța început cu încredere prima repriză, a controlat jocul, iar la pauză conducea cu o diferență de șase goluri (17-11), după o prestație excelentă a portarului său, Samir Bellahcen.

În partea secundă Suedia a revenit incredibil și a recuperate diferența de goluri.

Mai mult, suedezii au ajuns să preia conducerea la două goluri diferență cu puțin timp înaintea finalului, care a fost unul incendiar.

Francezii au egalat la ultima fază, dintr-o lovitură liberă finalizată de Prandi cu o execuție fulgerătoare, bară-gol, reușind să trimită meciul în prelungiri.

Suedezii au picat moral și fizic, iar Franța a condus cele două reprize suplimentare de câte cinci minute și a făcut pasul în marea finală la o diferență de patru goluri (34-30).

În ultimul act al CE de handbal masculin, Franța va întâlni câștigătoarea dintre Germania și Danemarca, echipe care se înfruntă de la ora 21:30 în cea de-a doua semifinală.

Francezii au ajuns de trei ori în finală de-a lungul istoriei și au reușit de fiecare dată să cucerească trofeul (2006, 2010, 2014).

🇫🇷 France make it 𝒎𝒊𝒓𝒂𝒄𝒖𝒍𝒐𝒖𝒔𝒍𝒚 to the final 🚀🚀𝙂𝙧𝙪𝙣𝙙𝙛𝙤𝙨 𝙋𝙡𝙖𝙮𝙚𝙧 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝 ⭐️ 🇸🇪 Andreas Palicka ⭐️#ehfeuro2024 #heretoplay #FRASWE @FRAHandball @hlandslaget pic.

twitter.

com/Ms0T8zg2MN🇫🇷🥳🎉#ehfeuro2024 #heretoplay #FRASWE @FRAHandball pic.

twitter.

com/ionN8Xp5vJ

Lasă un răspuns