Ce ar însemna pentru România să fie vecină cu Rusia? Odobescu: „Navele rusești vor patrula pe Dunăre. Riscurile sunt majore” / „Pregătirea de război este o atitudine”

Spread the love

Riscurile sunt majore pentru România și nu se poate ști ce se va întâmpla în următorii ani, în condițiile în care atunci când vorbește despre sfere de influență Rusia nu se referă doar la Ucraina, ci se referă inclusiv la estul Europei, spune ministrul de Externe, Luminița Odobescu, întrebată de ce autoritățile nu explică mai bine că dacă Ucraina și Republica Moldova sunt cedate într- un fel sau altul Federației Ruse înseamnă mai multă Rusie, practic, la granițele României.

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a făcut aceste declarații într-un interviu pentru Digi 24, spunând că este necesar ca România să își ajute partenerii vulnerabili, Ucraina şi Moldova, pentru că altfel, „riscurile sunt majore pentru noi şi nu ştim ce se va întâmpla în următorii ani”.

Întrebată ce înseamnă atenționările tot mai dese „pregătiți-vă de război!” din partea unor oficiali de la vârful NATO și al Europei, ministrul de Externe a spus că România beneficiază la acest moment de cele mai solide garanții de securitate din istoria sa, dar trebuie să ne pregătim în continuare”:Întrebată la Digi24 dacă, în opinia sa, se comunică de la nivelul statului român suficient de clar, Odobescu a spus că Ministerul de Externe „se străduieşte”, dar „acest lucru priveşte întreaga societate”.

Chestionată de ce nu se explică mai bine că dacă Ucraina și Republica Moldova ar fi cedate într-un fel sau altul Federației Ruse ar înseamna mai multă Rusie la granițele României, Luminiţa Odobescu a spus că crede „că e suficient să ne uităm la istorie, să analizăm puțin în urmă și să înțelegem.

Lasă un răspuns