Ajunși la maturitate, încă primesc bani de la părinți. Aproape 60% dintre părinții americani își ajută cu bani copiii ajunși adulți

Spread the love

Aproape 60% dintre familiile de americani oferă ajutor financiar copiilor lor adulți, arată un nou studiu al Pew Research Center.

Părinții și-au susținut întotdeauna copiii până la o animită vârstă, finanțându-le fie nunta, fie cumpărarea primei locuințe.

Astfel, „cordonul ombilical financiar” se întinde până mult mai târziu, spre 35-36 de ani.

De asemenea, potrivit raportului, tot mai mulți adulți tineri locuiesc și cu părinții lor.

Dintre americanii sub 25 de ani, 57% locuiesc cu părinții lor, față de 53% în 1993.

Sprijinul parental continuă mai târziu în viață, deoarece tinerii au nevoie de mai mult timp pentru a atinge borne financiare pe care generațiile trecute le atingeau mai ușor, spun economiștii și cercetătorii.

Există, de asemenea, un decalaj mai mare de bogăție între americanii în vârstă și cei mai tineri, oferind astfel unor părinți mai multe mijloace și argumente pentru a-și ajuta copiii.

Kami Loukipoudis , un director de design în vârstă de 39 de ani, și soțul Adam Stojanik , un profesor de liceu în vârstă de 39 de ani, știau că vor avea nevoie de asistență parentală pentru a cumpăra o locuință pe costisitoarea piață imobiliară din New York.

„Am putea plăti o ipotecă, dar nivelul avansului cerut a fost zdrobitor”, a spus Stojanik pentru WSJ.

„Ideea a fost să economisim, dar atâta timp stăm în chirie, ne-ar fi luat 300 de ani să strângem suma pentru avans”.

Mama lui Loukipoudis le-a dat banii pentru avansul necesar apartamentului cu două dormitoare din cartierul Queens din New York.

Copiii adulți nu primesc neapărat cecuri mai mari de la părinți, dar ei rămân pe statul de plată parental mai mult decât generațiile anterioare, potrivit Marla Ripoll , profesor de economie la Universitatea din Pittsburgh, care a studiat tendința analizând plățile de la părinți către copii adulți de peste 20 de ani.

Dintre copiii adulți care au spus că au primit ajutor financiar de la un părinte în ultimul an, cei mai mulți au spus că l-au folosit pentru cheltuielile de zi cu zi ale gospodăriei, cum ar fi facturile de telefon și abonamentele la servicii de streaming precum Netflix, potrivit sondajului Pew.

Lasă un răspuns