O ostatică israeliană eliberată spune că s-a întâlnit cu un lider Hamas într-un tunel

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu O ostatică israeliană eliberată spune a fost ţinută în condiţii groaznice într-un tunel, unde s-a şi întâlnit cu un lider Hamas, relatează AP.

O ostatică israeliană eliberată spune că s-a întâlnit cu un lider Hamas într-un tunel O femeie israeliană în vârstă de 72 de ani, ţinută captivă de militanţii Hamas timp de aproape 50 de zile, a declarat la un canal de televiziune israelian că a fost ţinută foarte mult timp într-un tunel întunecat şi umed, unde a întâlnit un lider Hamas şi a ajutat la trecerea timpului cu o serie de prelegeri informale ţinute de colegii ei ostatici.

Adina Moshe a fost luată prizonieră din Kibbutz Nir Oz, un sat agricol greu încercat, la 7 octombrie.

Ea a fost eliberată la sfârşitul lunii noiembrie, ca parte a unui acord prin care aproximativ 100 de ostatici, majoritatea femei şi copii, au fost eliberaţi în schimbul unei încetări temporare a focului şi a eliberării palestinienilor încarceraţi de Israel.

Vezi mai multe articole din categoria social Relatarea ei pentru postul de televiziune israelian Channel 12 vine în contextul în care se depun eforturi pentru a se ajunge la un nou acord care ar putea elibera cei aproximativ 100 de prizonieri rămaşi.

De asemenea, ea aruncă o nouă lumină asupra condiţiilor dificile pe care le-au îndurat ostaticii în captivitatea Hamas, unde Yehya Sinwar, liderul principal al Hamas în Gaza, i-a vizitat pe Moshe şi un grup de colegi ostatici în adâncurile subterane, a spus ea.

Lasă un răspuns