FA Cup: Bournemouth vs Swansea – Nu este loc de surprize

Spread the love

Bournemouth – Swansea, meci contând pentru 16-imile de finală din Cupa Angliei, este programat, joi, 25 ianuarie, de la ora 21:45, pe Dean Court, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Bournemouth şi Swansea deschid 16-imile de finală din FA Cup (turul al patrulea) cu un meci în care gazdele pornesc cu prima şansă la victorie şi la calificare (se dispută o singură manşă, iar în caz de egalitate partida se rejoacă pe terenul oaspeţilor).

Bournemouth a intrat în competiţie în turul al treilea, în care a trecut cu 3-2 în deplasare de Queens Park Rangers, echipă din Championship (liga a doua), deşi a fost condusă cu 2-0 la pauză!În Premier League, echipa antrenată de Andoni Iraola este pe locul 12 după 21 de etape, cu 25 de puncte (are un meci mai puţin disputat), cu nouă peste poziţiile retrogradabile, şi vine după o înfrângere în campionat, scor 0-4 pe teren propriu cu liderul Liverpool.

Cea mai bună performanţă a lui Bournemouth în Cupa Angliei este sfertul de finală disputat în ediţia 2020-2021, în care a fost eliminată de Southampton, scor 0-3 pe teren propriu.

Swansea, echipă din Championship (liga a doua), a trecut în turul al treilea de Morecambe, echipă care activează în League Two (liga a patra), scor 2-0 pe teren propriu.

În Championship, echipa antrenată de Luke Williams, este pe locul 13 după 28 de etape, cu 33 de puncte, la zece distanţă de poziţiile care permit disputarea play-off-ului de promovare în Premier League, şi cu nouă peste cele retrogradabile în League One (liga a treia), şi vine după o înfrângere pe teren propriu în campionat, 1-3 cu Southampton.

Cea mai mare performanţă a lui Swansea în FA Cup este disputarea a două semifinale, în ediţiile 1925-1926 şi 1963-1964; în schimb, a cucerit de 10 ori Welsh Cup (Cupa Ţării Galilor), cel mai recent în 1991.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 29 august 2023, în turul al doilea din EFL Cup (Cupa Ligii), când Bournemouth s-a impus pe terenul celor de la Swansea cu 3-2, după golurile marcate de Brooks (55), H.

Traore (68) şi Christie (90+1), respectiv, Grimes (9p) şi Paterson (79).

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Bournemouth – Swansea.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns